Doodleuk – Holly Jackson

Vorige maand werd ik heel erg leuk verrast door Uitgeverij Volt. Geheel onverwachts lag er namelijk het nieuwe boek van Holly Jackson in de bus! Doodleuk is een novelle die zich afspeelt voor Moordgids voor lieve meisjes en ik had heel veel zin om weer eventjes in Pips hoofd te kruipen. Ik dook een heerlijk avondje op de bank en vandaag lees je mijn recensie!

Pippa Fitz-Amobi heeft niet echt zin in het moordmysteriefeestje dat een van haar vrienden organiseert. Ze ziet het niet zitten zich uit te dossen in chique avondkleding uit de jaren 1920, en vindt het maar niks dat ze moeten doen alsof het dorp waar ze wonen, Little Kilton, een eiland is dat Joy heet. Maar wanneer het spel eenmaal is begonnen, laat Pip zich volledig meesleuren in de fantasiewereld van intriges, misleiding en moord.
Terwijl Pip de rol van detective speelt, en de identiteit van de moordenaar probeert te ontrafelen met telkens weer een nieuw aanwijzing, is de moord op de fictieve Reginals Remy echter niet de enige zaak die haar bezighoudt.

O, wat was dit een feestje om te lezen! Enne, waar ik kan ik mezelf opgeven voor zo’n moordmysteriefeestje? Zoals ik hierboven al schreef, het is een novelle die zich afspeelt voor Moordgids voor lieve meisjes, een prequel dus. Maar extra fijn, je hoeft de rest van de serie helemaal niet te hebben gelezen om deze novelle te lezen. Het is juist een hele goede manier om kennis te maken met de schrijfstijl van Holly Jackson of als je niet helemaal weet of deze serie wel iets voor jou is (is het wel hoor ;)). De schrijfstijl is namelijk heerlijk verslavend, precies zoals we gewend zijn.

Ook zit de spanning er goed in. Het boek is natuurlijk relatief dun met 140 pagina’s en je vliegt erdoorheen. Holly Jackson weet natuurlijk als geen ander hoe je een verslavend verhaal neer moet zeggen dat je absoluut niet weg wil leggen. Ondanks dat Doodleuk natuurlijk wat braver is en het allemaal om een spelletje draait, is het echt spannend om te lezen. En hoe leuk is het om weer even met Pip te mogen meeleven en haar vrienden weer te zien? Het voelde bijna als een trip down memory lane.

En hoewel dit echt een goed boek is om kennis te maken met deze geweldige serie, is het tegelijkertijd ook een cadeautje voor de fans. Tijdens het lezen worden er bepaalde personages benoemd die in de latere delen een rol spelen en dat geeft je een soort kijkje in de toekomst. Je weet ook meer dan Pip op dat moment, waardoor ik zelf eigenlijk wel weer zin had om de serie te herlezen, haha.

Yes, een hele geslaagde prequel! Voor de fans is dit een verhaal dat je niet mag missen. Heb je nog geen kennis gemaakt met Pip en haar vrienden? Dan is Doodleuk echt een leuke, laagdrempelige manier om kennis te maken (en vervolgens verslaafd te raken). Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb! 😉

Heb jij deze serie al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Doodleuk ♥ Auteur: Holly Jackson ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 140 ♥ ISBN: 9789021470757 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Volt! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.