This month’s Favoritez #72 – september 2022

September stond grotendeels in het teken van onze vakantie. Eerst met de laatste werkdagen, paar voorbereidingen etc, daarna de reis naar NY en DC zelf en vervolgens enorm bijkomen met een jetlag, ha! Kijk je mee?

Na ongeveer vier weken echt amper tijd te hebben gehad voor de blog, besloot ik mijn eerste, echte vrije dag deels door te brengen bij de Bagels & Beans. Waar ik normaal gesproken daar vooral kom om te schrijven (fictie), heb ik hier een aantal artikelen en instagramposts geschreven. Het voelde heerlijk om weer bezig te zijn met het schrijven van artikelen!

En daarna trakteerde ik mezelf op een nieuw boek, deze prachtige limited edition van De verrader van Evalon. Het is gelukt om deze nog voor de vakantie uit te lezen en mijn recensie staat inmiddels online.

De eerste zondag van de maand begonnen we goed met een ontbijtje bij Van der Valk in Deventer, jum!

Yes, na 6 weken gebruikte ik eindelijk mijn planner weer zoals ‘ie bedoeld is. Heerlijk hoeveel rust ik daarmee creëer!

Tijd voor de kapper!

Laatste werkdag was klaar, VAKANTIE!

Wij gingen op vakantie en dat betekent dat Mango uit logeren gaat. Mijn ouders zijn altijd zo lief om op te passen en ze hadden nu zelfs een eigen hok voor Mango geregeld, HOE LIEF? Kijk meneer de president zitten in zijn buitenverblijf! ♥

En toen was het tijd voor NEW FREAKING YORK! Ik had hier ongelofelijk veel naar uitgekeken en het was – samengevat – echt FANTASTISCH! Ik neem je hieronder kort mee met wat foto’s, maar ik blik ook elke dag nog terug op Instagram (en alles is opgeslagen in een highlight op mijn profiel).

Ik ging uiteraard naar een van de leukste boekwinkels in NY: de Strand!

We gingen naar het nieuwe park, Little Island. Dit is een eiland in de Hudson (pier 55) en is in mei 2021 geopend. Een heerlijke plek, dikke tip als je in NY bent met mooi weer.

We bezochten uiteraard een uitzichtpunt, namelijk The Edge in de Hudson Yards.

Verder gingen we vooral etend de stad door, my kind of citytrip, haha!

En o my, we gingen naar een van de vijftien (15!) concerten van Harry Styles in Madison Square Garden. Nu moet ik zeggen dat ik van tevoren geen enorme fangirl van Harry Styles was (misschien inmiddels wel een stukkie meer), maar het was wel een concert die ik een keer wilde maken. En het was ZO TOF! Wat een energie heeft die vent, ongelofelijk. Echt wel een van de hoogtepunten van onze trip!

We wandelden een rondje langs de Upper West Side en liepen door tot aan de Columbia University, vet mooi – en een stuk minder toeristisch stukje van NY!

Nog meer eten…

… en nog meer eten…

We bezochten een honkbalwedstrijd en dat was echt heel erg leuk om een keertje mee te maken, hele toffe sfeer en ze maken er echt een feestje van.

De Brooklyn Bridge mocht niet ontbreken, natuurlijk!

Happy us!

En toen was het tijd om door te reizen naar Washington. We hadden namelijk besloten om twee stedentrips te combineren, want ik was al tijden heel erg nieuwsgierig naar Washington DC! Uiteraard bezochten we het Witte Huis! Helaas mochten we niet naar binnen (tegenwoordig slechts mogelijk voor Amerikaanse staatsburgers).

We bezochten bijna alle bekende monumenten op de National Mall…

… en hebben in DC ook bij voldoende toffe plekken gegeten. Deze cupcakes waren geweldig!

Georgetown was een van mijn favoriete plekken in DC!

En zoals het een echte geschiedenisnerd betaamd, deden we een rondleiding door het Capitool. Dit is ook een van de weinige foto’s die ik heb gemaakt daar haha!

Laatste maaltijd in DC! Deze heerlijke bagel van Call Your Mother.

En toen was het tijd om naar huis te gaan. We hadden (helaas) een nachtvlucht en daar hielden we een behoorlijke jetlag aan over (die nog steeds niet verdwenen is). Wel was het heel tof om weer de zonsopgang (en eigenlijk ook een halve zonsondergang) vanuit de lucht te zien.

Twee dagen na thuiskomst moesten we weer aan het werk en dat was enorm heftig en wennen, zeker met een verknipt ritme. Lang geleden dat ik er zoveel moeite mee had, haha…

Ehm, wel iets meer een fangirl dus, want ik kocht een plaat van Harry Styles voor op onze platenspeler, haha!

Maar gelukkig hebben we de week een beetje gebroken met een etentje bij La Cubanita, er zijn ergere dinsdagavonden, hoor!

En gelukkig was Mango ook weer thuis! Kijk die schattige pootjes! ♥

Uitslapen en dan nog even lezen in bed, beste manier om het weekend te beginnen op vrijdag!

En dat was september! De hoogtepunten waren natuurlijk New York en DC, wat een geweldige trip!

Hoe was jouw maand?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.