Sadie – Courtney Summers

Toen ik deze zomer met mezelf een nachtje weg was om te schrijven in Den Haag ging ik uiteraard ook even de boekwinkel in. Bij Paagman kocht ik Sadie, een YA waar ik heel erg nieuwsgierig naar was. Het duurde niet lang voordat ik erin begon, maar het boek wist me niet te trekken. Na een paar maanden pakte ik ‘m nog een keer op en las ik het boek wel uit. Vandaag lees je mijn recensie.

Sadie heeft geen makkelijke jeugd gehad. Sinds haar moeder uit beeld raakte, voedt Sadie haar zusje Mattie zelf op in hun afgelegen dorpje, en doet ze haar best om Mattie een normaal leven te bieden. Wanneer Mattie op een dag dood wordt aangetroffen, stort Sadies wereld in elkaar. Na een mislukt politieonderzoek is Sadie vastbesloten om haar zusje te wreken en gaat ze zelf op pad om Matties moordenaar te vinden. Wanneer West McCray – een radiopersoonlijkheid die werkt aan een programma over kleine, vergeten steden in Amerika – Sadies verhaal op een lokale nieuwszender hoort, raakt hij geobsedeerd met het vermiste meisje. Hij begint zijn eigen podcast om Sadies sporen te traceren en haar te vinden voordat het te laat is.

Ik kan er vrij kort over zijn, dit was echt compleet niet mijn boek. Ik vond het saai, had compleet niet de behoefte om verder te lezen en het verhaal bleef heel erg vlak. De flaptekst deed me heel erg denken aan Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson, maar dat boek was voor mij duizend keer beter dan Sadie. Waar in Moordgids de spanning continu aanwezig was, gebeurde er in Sadie te weinig om het echt interessant te houden.

En dit heeft volkomen te maken met het hoofdpersoon. In het boek staat ergens de quote:

Als ik iets heb geleerd over Sadie Hunter, dan is het wel dat ze slechts een bijrol speelde in haar eigen leven.

En dat vat mijn mening heel erg goed samen. Ik had compleet geen klik met Sadie. Ik had natuurlijk met haar te doen, want haar leven is alles behalve makkelijk en fijn (geweest), maar tegelijkertijd kon ik tijdens het lezen ook weer weinig met haar mee leven. Ze toont weinig emoties en komt tijdens het lezen behoorlijk afstandelijk over. En dat heb ik dus blijkbaar wel nodig tijdens het lezen.

Ik vind het dus echt jammer, want ik keek enorm uit naar een spannende, mysterieuze YA en tegelijkertijd klonk het verhaal ook tof. Het idee achter Sadie is tof, maar voor mij niet goed uitgewerkt. Overigens is het einde wel enorm tof. Origineel en zet je aan het denken. Dus een half sterretje extra voor het einde!

Jammer, maar niet elk boek kan je natuurlijk in zijn greep houden. Ik ben overigens wel blij dat ik ‘m uiteindelijk heb uitgelezen, maar ook tijdens poging twee was dit gewoon niet mijn boek.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Sadie ♥ Auteur: Courtney Summers ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789021429830 ♥ Waardering: **,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.