This month’s Favoritez #52 – december 2020

Met december afgesloten is 2020 nu echt voorbij, maar voordat we (hopelijk) een fijn 2021 tegemoet gaan, wil ik eerst nog even terugblikken op december. Dat was namelijk een best wel fijne maand! Kijk je mee?

Begin december kwam mijn bestelling van Voordeelboekenonline binnen die ik op Black Friday had besteld. Helaas was één boek niet meer leverbaar, maar ik ben ook erg tevreden met de rest. Je leest er meer over in mijn boekenbuit aanstaande woensdag!

Begin december las ik Jane Eyre uit. In ongeveer 1,5 maand heb ik deze dikke pil samen met Janneke gelezen, in het kader van onze gezamenlijke classics reads. Zo fijn om samen klassiekers te lezen en ook helemaal prima te doen met een hoofdstukje per dag! Op naar de volgende klassieker!

Wij vieren geen Sinterklaas, maar er lag toch een verrassing bij ons in de bus! Sinterklaas (lees: mama) had drie cadeautjes opgestuurd, voor Vin, voor mij en voor Mango!

Tijd voor de kapper! Het was alweer een half jaar geleden ongeveer dat ik in de kapperstoel zat, dus was wel een beetje nodig! En wat doen we bij de kapper? Juist, lezen! 😉

Dit is de derde kerst dat we in ons huis wonen en bijna de hele straat is altijd compleet uitgedost met lampjes en buitenversiering. Dit jaar besloten we een heel klein beetje mee doen, niet gelijk overdrijven, hè?

Let’s bake! Ik maakte begin december – niet echt – red velvet brownies, haha! Hoewel ze niet rood waren, waren ze wel lekker en dat is ook belangrijk, toch?

Maandagen moet je soms ook gewoon goed beginnen. Na een rustige dag op het werk deden we maandagavond met thee en brownie een spelletje, gezellig!

We bestelden iets enorm tofs vorige maand, namelijk 12 tegels van onze favoriete reisfoto’s. Deze tegels hangen nu in de gang en ze zijn zo gaaf geworden! Helemaal blij mee! We hebben deze tegels besteld bij Fotoproducten.nl met een Groupon.

Mango vindt zichzelf altijd zo zielig als ‘ie niet continu naar binnen mag en dan keert hij ons de kont toe en gaat hij ons met schuin oog in de gaten houden. Schatje haha

Home made focaccia! We hadden zelf pizzadeeg gemaakt voor de pizzarette en hadden iets over, dus we besloten een focaccia te maken. Zo lekker! Yum!

Laure en Lucas kwamen gezellig eten en we besloten de pizzarette dus op tafel te zetten. Een beetje jammer dat ons pizzadeeg nog extra had gerezen, dus we moesten last minute naar de winkel voor kant en klaar deeg, maar het was zo’n fijne en gezellig avond! Snel een herhaling doen!

Dat weekend heb ik heel veel in de keuken gestaan, want ik maakte ook deze cake! Het is een sinaasappel cranberry yoghurt cake van Laura’s Bakery en gaf echt de kerstsfeer! Love it!

De kerstboom geeft een lekker sfeertje aan de woonkamer, maar het fijnste vind ik toch wel naast de kerstboom een boek lezen. Als het boek, zoals deze, ook nog fantastisch is maakt het nog beter!

In november was ik aanwezig bij het leuke Zin in Feelgood event van LS Amsterdam. Door de huidige omstandigheden was deze digitaal, maar niet minder leuk! Er was ook een quiz en ik won! De prijs was een koffer vol met boeken en die kwam ik december binnen! En kijk dan, een koffer met 23 (!) boeken! Ik ben zo enorm verwend en het was een heel tof vroeg kerstcadeautje! Dankjewel LS Amsterdam!

Ik had het al maanden, misschien zelfs wel een jaar, over de ketting van Traveller Collective. Maar ik vond ‘m ook vrij prijzig, dus ik twijfelde heel erg. Uiteindelijk besloot ik ‘m toch te kopen, als cadeautje voor mezelf. Het duurde bijna een maand en ik moest helaas invoerbelasting betalen, maar ik ben er zo blij mee! Voor elke bestemming kun je een nieuw ringetje toevoegen, als herinnering aan de alle reizen die we hebben gemaakt en hopelijk nog gaan maken! Love it!

Samen klassiekers lezen, heerlijk! Samen met Janneke las ik in december samen onze derde klassieker, namelijk Onder moeders vleugels, oftewel Little Women. Wederom zoveel mogelijk naast de kerstboom natuurlijk!

Mijn laatste werkdag voor de vakantie vloog voorbij! De laatste drie dagen voor mijn anderhalve week kerstvakantie waren erg fijn en productief, waarschijnlijk kwam dat voornamelijk door de vakantie in het vooruitzicht haha! Ik heb alles fijn kunnen afronden, een paar mensen aan het werk gezet (#grapje, soort van) en kan morgen weer met een schone lei beginnen!

Gezellig binnenspelen met Mango! Zijn bol voor snoepjes is nog steeds een groot succes!

Helaas een beetje een vage foto, maar voor Mango lag er ook een cadeautje onder de boom! Hij werd helemaal hyper en zat zowat met zijn kop in het inpakpapier, maar zijn cadeautje was geslaagd!

En toen was het kerst! Kerstavond vierden we zoals altijd gezellig thuis. We hadden zelfgemaakte gefrituurde uienringen en mozzarellasticks als voorgerecht, een carpaccio rollade als hoofdgerecht en crime brulee als toetje, jum! Ook lagen er wat cadeautjes onder de boom! Ik heb het Guilty Pleasure Kookboek van OhMyFoodness, een staande lamp voor naast mijn prachtige stoel in de slaapkamer, prachtige champagne glazen en kleurstofgel om mee te bakken gekregen. Yay, heerlijke cadeautjes!

Eerste kerstdag ontbeten we met z’n tweetjes een heerlijke broodpudding van suikerbrood. Aan de ene kant blauwe bessen en lemon curd, aan de andere kant banaan en blauwe bessen. Bon appetit! ‘s Middags gingen we naar mijn schoonouders waar er ook cadeautjes onder de boom lagen en waar we hebben gegourmet!

Ik heb vrij weinig gelezen deze kerst, maar het is me nog wel gelukt om dit boek uit te lezen. Lekker toepasselijk, vind je niet? Ik vond ‘m niet echt denderend, maar de kerstsfeer zat er lekker in.

Tweede kerstdag stonden we bij mijn ouders op de stoep en naast (wederom) cadeautjes (we zijn echt enorm verwend afgelopen kerst), hebben we ook heerlijk gegeten. Lekkere carpaccio en als toetje hadden wij de merengue layer cake met witte chocola, mango en passievrucht van OhMyFoodness gemaakt. Deze viel enorm in de smaak! De avond sloten we af met een potje 30 seconds, heel gezellig!

Ondanks alles heb ik Janneke nog kunnen zien in de kerstvakantie, zo fijn! We hebben – ondanks dat er weinig open was in de stad – een fijne stadswandeling gemaakt door Deventer. We haalden een broodje bij de Broodbode, wandelden door de Walstraat, door het Bergkwartier en langs de IJssel en eindigden uiteindelijk in het Rijsterborgherpark met een koffietje van Mees! Heerlijke dag, dankjewel lieve Janneke!

Ik had me in november al voorgenomen om in de kerstvakantie tussen kerst en de jaarwisseling mijn boekenkast opnieuw in te richten. Ik was eigenlijk van plan om alle boeken uit de kast te trekken en alles een andere plek te geven, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Er is wat ‘rommel’ (lees: tijdschriften en mandjes) uitgegaan en sommige uitgeverijen hebben wat extra ruimte gekregen, maar de meeste boeken staan nog op dezelfde plek. Vooral fijn dat alles nu weer recht en strak en opgeruimd in de kast staat!

Normaal gesproken zijn we met oudjaarsdag niet in Nederland, maar dat zat er dit jaar helaas niet in. Daarom besloten we zelf voor de eerste keer oliebollen te bakken en dat was een groot succes! Zo lekker!

We bakten in totaal een kleine 30 oliebollen en ze waren echt enorm lekker. Papa kwam oudjaarsdag een paar oliebollen snoepen en nam er wat mee, wij hadden ‘s avonds nog wat bollen en op Nieuwjaarsdag kwamen papa en mama een nieuwjaarsborrel halen met nog een oliebol! Een geslaagd experiment!

Oudejaarsavond vierden we voor de eerste keer thuis en ook voor de eerste keer met z’n tweeën in Nederland en het was een rustige avond. Uiteraard waren er oliebollen, maar we trokken ook een fles champagne van Mercier open die we afgelopen juni hadden gekocht, we keken naar verschillende oudejaarsspecials op TV en keken uiteindelijk wat vuurwerk om twaalf uur. Gelukkig nieuwjaar!

Nou, dat was december én 2020! Laten we zien wat het nieuwe jaar gaat brengen!

Hoe was jouw december? Heb je een fijne maand gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.