This month’s Favoritez #25 – september 2018

Man, man, man, wat was september een gekkenhuis! Vijf volle weekenden druk geweest ins ons nieuwe huis met verhuizen, klussen en andere dingen die er allemaal bij kwamen kijken. Daarnaast moest er ook nog gewoon gewerkt worden en begonnen mijn colleges weer, dus vrije tijd was echt niet aanwezig. Bereid je in dit maandoverzichtje dus voor op heel veel klusfoto’s! Kijk je mee?

Op vrijdagmiddag 31 augustus kregen wij de sleutel en gelijk die avond begonnen we met het klusavontuur. De badkamer werd gesloopt en dat eerste weekend probeerden we zoveel mogelijk in de verf te zetten. Zo ongeveer alle kamers in het huis hadden echt een likje verf nodig, dus dat deden we dan ook maar! 😉 Op deze foto schilderde ik de kamer dat ons kleedkamertje is geworden!

Mocht je mij op Instagram volgen heb je de afgelopen weken al verschillende updates voorbij zien komen en heb je tijdens de maand september elk weekend mee kunnen kijken wat we doen. Uiteraard deel ik binnenkort in een artikel alles inclusief foto’s, maar zo zag ons huis er gedurende een behoorlijke lang tijd ut. Sommige ruimtes waren af en sommigen waren een enorme puinzooi. Gelukkig is alles nu zo goed als klaar en moeten we alleen de laatste kleine dingetjes nog afmaken.
Mocht je het leuk vinden om alle updates nog eens terug te kijken dan kun je dat hier doen. Alle foto’s staan onder het kopje ‘verbouwing’. Ook als je geen Instagram hebt 😉 

Ik schreef het hierboven al, maar mijn colleges begonnen begin september ook weer. Ik ben begonnen aan mijn master strafrecht en eerlijk gezegd vind ik het echt wel weer even wennen. Ik heb hiervoor bijna een jaar geen colleges gevolgd en dan is het best wel weer eventjes wat om weer wekelijks meerdere keren naar Nijmegen te gaan en in een collegezaal te zitten. Ik volg op dit moment drie vakken, waarvan ik er eentje (Internationaal strafrecht) heel erg tof vind. De andere twee zijn interessant, maar ik spring zeg maar niet mijn bed uit om daar heen te gaan. Hopelijk gaat het binnenkort steeds beter met de colleges en alles en ga ik het allemaal wel echt leuk vinden.

Ik ben zo verliefd op onze groene muur (en ook op de persoon links op de foto en eigenlijk ook wel een beetje op papa #klef). Zo blij dat we uiteindelijk toch wel voor deze kleur zijn gegaan, want het staat ontzettend tof met de meubels en de vloer. Nu nog op zoek naar wat leuke accessoires!

En yes, we kochten nieuwe boekenkasten! Het was even passen en meten, maar we kregen 5 (!) extra hoge Billy’s mee naar huis en die staan nu te shinen in ons thuiskantoor. Mijn verzameling boeken staan erin, maar moeten nog wel netjes een plekje krijgen. Gelukkig heb ik over een week vakantie en ga ik daar een middagje voor in plannen! ♄

Helaas had ik niet al teveel leestijd (lees: helemaal geen vrije tijd), maar gelukkig nog wel een aantal uurtjes per week in de trein. Daar probeerde ik zoveel mogelijk bladzijdes te lezen, want mijn TBR groeide wel door en ik kreeg ook nog een aantal toffe boeken binnen afgelopen maand.

En toen was daar de dag van het verhuizen zelf! Op de laatste zaterdag van september trommelden we wat mensen op en verhuisden we echt over. We huurden een boedelbak, verhuisden de paar grote dingen over en haalden onze meubels op. Dankjewel alle lieve mensen die ons die dag (maar uiteraard ook de rest van de maand) ons met wat dan ook hebben geholpen. Jullie zijn fantastische toppers en zonder jullie hadden we het echt niet gekund. Heel veel hartjes!

Hallo nieuwe meubels!

En de laatste dag van de maand was het tijd om ons appartement helemaal op te ruimen, leeg te halen en schoon te maken. Zo gek om hier helemaal nooit meer te komen!

Het enige non-verhuisiets dat we in september deden was een korte stop bij het Pop-up CheesecakecafĂ© van OhMyfoodness in Deventer bij Fooddock. Zodra dit bekend werd wist ik dat ik hierheen moest gaan en gelukkig hebben we een plekje kunnen vinden. Ik kocht het boek en bestelde de witte chocolade cheesecake met passievrucht en mijn vriend nam de citroen frambozen cheesecake met lange vingers. De witte chocolade cheesecake met passievrucht vond ik zo lekker dat ik ‘m al heb gemaakt en vandaag gaan we ‘m proeven!

Zoals ik zei ging het lezen niet fantastisch. Ik hoopte deze boeken in september te lezen, maar uiteindelijk las ik enkel Torenhoog  en Sprong in het diepe van deze stapel. Op dit moment lees ik wel Wanneer kun je beginnen? maar de rest hoop ik heel snel te lezen! Maar ja, waar haal je die tijd vandaan?

Wauw, dat was september! Hoe was jouw maand?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.