De tweede vrouw – Gill Paul

Vorig jaar werd ik door vijf dames van onze gezellige feelgoodclub al nieuwsgierig gemaakt naar de historische romans van Gill Paul. Zij waren ontzettend enthousiast over De geheime vrouw. Toen een tweede boek van haar werd aangeboden wist ik daarbij moest zitten. Ik kreeg een dik pakketje A4’tjes binnen en was gelijk nieuwsgierig. Wat een mooie cover! Vandaag lees je wat ik van deze nieuwste roman van Gill Paul vind! 

1911. Op vijftienjarige leeftijd ontmoeten mary Kirk en de ontembare Wallis Warfield (later Wallis Simpson) elkaar op een zomerkamp. Hun vriendschap zal gebroken harten, lange afstanden en de vele restricties van het Britse koningshuis overleven, totdat zij ten onder gaat door één onvergeeflijke daad van verraad.

1997. Rachels romantische vakantie met haar verloofde, in Parijs, wordt tragische onderbroken wanneer de auto voor hem crasht. In die auto zat prinses Diana. Eenmaal thuis in Brighton kan Rachel het ongeluk niet loslaten. Ze raakt gefascineerd door het feit dat Diana de laatste uren voor haar dood op bezoek was in het huis van Wallis Simspon, Barones van Windsor. Dan ontdekt Rachel een connectie met Wallis, die haar leidt naar de waarheid achter een schandaal dat de wereld schokte.

En wauw, mijn redelijk hoge verwachtingen waren helemaal terecht! Wat kan Gill Paul een prachtig en wat voor een leek als ikzelf lijkt op een correct historisch verhaal. De tijdlijnen van Mary in het begin van de 20e eeuw en de ontdekkingen van Rachel aan het eind van die eeuw lopen fantastisch in elkaar door en met elk hoofdstuk leer je meer over twee merkwaardige, maar vooral bijzondere vrouwen die niet altijd positief de geschiedenis in zijn gegaan. Maar niet alleen royals Diana en Wallis leer je kennen, ook Mary en Rachel worden goede vriendinnen, ondanks dat ze in een hele andere tijd leven.

Ik ben absoluut enthousiast over deze roman en kan niet wachten om binnenkort Gill Pauls eerste roman op te pakken, maar ik heb een klein minpuntje. Iets wat me vaker opvalt bij historische romans zijn de details en de uitgebreide omschrijvingen van de omgeving, de kleding en de gewoontes. Het is fijn om door die woorden helemaal in de sfeer te komen, maar soms was het allemaal net iets langdradig. Alsof de auteur nog even extra moest laten zien dat ze een geschiedenis aan het vertellen is. Niet helemaal nodig en het haalde af en toe helaas de vaart een beetje uit het verhaal.

Wat Gill Paul verder ook heel goed heeft gedaan is je nog nieuwsgieriger maken naar de verhalen van Wallis en Diana. Ondanks dat hun verhalen worden verteld door de ogen van twee andere vrouwen, leer je ze heel goed kennen en wil je steeds meer weten. Ik moest tijdens het lezen in ieder geval regelmatig de neiging onderdrukken om films te gaan kijken over Wallis en Diana (bijvoorbeeld W.E. Uit 2011 of de documentaire over Diana van afgelopen jaar). Heerlijk!

Voor Hebban las ik dit boek dus voor een Hot or Not en voor mij is De Tweede vrouw een absolute hot! Ik vond het een heerlijk historisch verhaal over vier fantastische vrouwen en het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar andere boeken van Gill Paul! I loved it! 

Lees jij wel eens historische romans?

Liefs,
Marleen

Titel: De tweede vrouw ♥ Auteur: Gill Paul ♥ Uitgeverij: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 462 ♥ ISBN: 9789400509597 ♥ Waardering: ****
Ik heb een vooruitleesexemplaar mogen ontvangen voor een artikel op Hebban, dankjewel! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.