Aan mijn lieve… – Emily Trunko

Een boek vol met anonieme en niet-verstuurde brieven. Klinkt goed, toch? Vind ik ook en ik was daarom ook heel erg blij dat ik dit boek van Anouk mocht lenen. Ik kon eigenlijk niet wachten om te beginnen en wat was het een feestje om te mogen lezen. Lees snel verder voor de rest van mijn recensie!

Heb je ooit een brief geschreven maar deze nooit verzonden? Je bent niet de enige. In 2015 startte de 15-jarige Emily Truno de Tumblr-pagina www.dearmyblank.tumblr.com waar mensen anoniem hun niet-verzonden brieven konden uploaden. Binnen een paar maanden ontving de pagina meer dan 65.000 anonieme brieven. Cosmopolitannoemde de website ‘een verslavende site vol met geheimen van onbekenden’. Maandelijks worden er gemiddeld 36.000 nieuwe briefjes ingezonden en de posts trekken honderdduizenden bezoekers.

Wat me als eerste opvalt aan dit boek is dat het prachtig is uitgegeven. Het heeft een mooi formaat, een soort van cadeauboek die mooi in de kast staat, op tafel ligt of een bijzonder plekje op je nachtkastje inneemt. Ook de binnenkant is prachtig vormgegeven door Nanda Broekhuizen en elke pagina die je omslaat is weer een nieuw, klein kunstwerkje die je mag ontdekken.

Het is zwaar om zo hard te vallen voor iemand die zelf amper struikelde.

Bij mij was het bij de eerste brief al raak. Ik moest gelijk even slikken en dat eerste berichtje zette gelijk de toon voor de rest van het boek. Opgedeeld in verschillende categorieën is Aan mijn lieve… een prachtige verzameling van niet-verstuurde brieven die ervoor zorgden dat mijn hart af en toe wat groter werd, dat er regelmatig een enorme glimlach op mijn gezicht verscheen en dat mijn hart heel soms ook in kleine stukjes brak. Hoewel de meeste brieven helemaal niet lang zijn brengen ze toch een prachtige boodschap over en gaan je gedachten met je op de loop en bedenk je wat er allemaal verder nog zou kunnen gebeuren om deze (echte) mensen.

Ik denk dat je mijn soulmate bent. Maar ik denk niet dat ik de jouwe ben. Heb je ooit iets verdrietigers gehoord?

Pak dit boek op met een stapeltje Sticky bookmarks en verzamel je favoriete brieven. Laat je verwonderen door de mooiste liefdesbrieven die nooit zijn verzonden, laat je gedachten op de vrije loop en bedenk zelf een mooi en vooral gelukkig einde voor al die echte mensen die deze woorden op papier hebben gezet. Mocht je nog op zoek zijn naar een betekeniscadeautje voor jezelf, laat het dan dit boek zijn.

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Aan mijn lieve ♥ Auteur: Emily Trunko ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 292 ♥ ISBN: 9789463491013 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.