De eigenwijze gravin – Sophie Irwin

Twee jaar geleden las ik Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht en die vond ik echt heel erg tof. Al sinds het tweede boek van Sophie Irwin is verschenen stond die al op mijn TBR, maar het was er elke keer maar niet van gekomen. Maar vorige maand had ik Kobo Plus en De eigenwijze gravin stond daarop, dus geen excuses meer! Vandaag lees je mijn recensie!

Toen verlegen miss Eliza Balfour trouwde met de norse earl van Somerset was het de match van het seizoen – maar hij was twintig jaar ouder, en niet bepaald de echtgenoot die Eliza wilde.

Tien jaar later is Eliza weduwe. Ze is pas achtentwintig en opeens is ze schatrijk, heeft ze een adellijke titel en, voor de eerste keer in haar leven, de complete zeggenschap over haar eigen toekomst. In plaats van stilletjes de gepaste rouwperiode vol te maken, gaat Eliza samen met haar nicht Margaret naar het mondaine Bath. Na jarenlang gehoorzamen aan andermans regels, is Eliza vastbesloten om eindelijk te doen wat ze zelf wil: schilderen, leren autorijden, en vooral: flirten met de meest aantrekkelijke nieuwe bewoner van Bath, de notoire lord Melville.

Maar als de nieuwe earl van Somerset, die jaren geleden Eliza’s hart brak, hoort over haar gedrag, leert Eliza dat vrijheid niet zonder consequenties is. Om haar fortuin te behouden, moet ze alle schandalen vermijden – maar daar is niks leuks aan…

Oef, dit boek kan echt niet tippen aan het fijne debuut van Irwin. Ik vond dit echt een tegenvaller en vroeg me op sommige momenten zelfs af of het wel door dezelfde auteur was geschreven. Het verhaal is in het begin, eigenlijk tot ongeveer 70%, zo ongelofelijk saai. Er gebeurt geen klap en de hoofdpersoon is maar een saai, naïef doosje. Prima om een boek zo te beginnen, maar iets meer leven in de brouwerij mag wel.

Maar vanaf 70% wordt het uiteindelijk wel interessant. Het is een beetje jammer dat de auteur daar een love triangle voor nodig heeft, maar het zorgde er in ieder geval voor dat ik door wilde lezen. Toegegeven, ik had niet verwacht dat de auteur die weg in zou slaan met de love triangle, maar uiteindelijk ben ik wel blij dat ze daarvoor heeft gekozen. Het einde is namelijk wel echt tof en ik vond het jammer dat de rest van het boek niet zo in elkaar zat,

In mijn recensie van Irwins debuut schreef ik al dat de chemie tussen de personages niet echt van de pagina’s spatte en dat is in dit boek niet heel anders. De aantrekkingskracht is iets beter uitgewerkt, maar omdat het boek veelal heel braaf is blijft echt knallende chemie achterwege. Ik hoop dat Irwin daar in haar toekomstige boeken nog aan gaat werken!

Helaas kon deze niet bepaald tippen aan Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht, jammer! Maar ik vond het debuut zo tof dat ik deze auteur nog niet helemaal heb afgeschreven, haha! Kom maar op met dat volgende boek van Sophie Irwin!

Liefs,
Marleen

Titel: De eigenwijze gravin ♥ Auteur: Sophie Irwin ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 383 ♥ ISBN: 9789022599464 ♥ Waardering: **,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.