Alles voor ons – Wendy Brokers

Vorige maand las ik Alles voor ons, het tweede deel in de Onvoorwaardelijk-serie van Wendy Brokers. Zoals je in mijn recensie van het eerste deel kon lezen was ik niet enorm omvergeblazen door Alles voor jou, het eerste deel. Vandaag vertel ik je hoe ik het vervolg heb ervaren.

Aniek is met één reden bij de Amsterdamse politie gegaan: zo veel mogelijk vrouwen behoeden voor wat haar in het verleden is overkomen. Het achterste van haar tong laat ze zelden zien en over haar privéleven praat ze nog minder. Ze heeft zich heilig voorgenomen om nooit meer iemand voor de volle honderd procent te vertrouwen. Of erger nog: van iemand afhankelijk te zijn. Fedde is niet op zoek naar een relatie als Aniek hem min of meer letterlijk in de schoot wordt geworpen. Ook bij een tweede ontmoeting lijkt irritatie het enige te zijn wat ze bij elkaar opwekken. Toch kriebelt er ook iets. Een derde ontmoeting mag dan scheepsrecht zijn; als hij slim is vergeet hij haar zo snel mogelijk. Maar hoe beter hij Aniek leert kennen, hoe minder daarvan terechtkomt. Welke geheimen draagt Aniek met zich mee en waarom doet ze hem meer dan hij wil toegeven? Andersom worstelt ook Aniek met haar gevoelens. Fedde kan nooit zo perfect en betrouwbaar zijn als hij doet voorkomen. Ergens zit een addertje onder het gras, toch?

En ook dit boek vind ik moeilijk te beoordelen. Ik denk dat dit echt een gevalletje ‘it’s me and not you’ en dat mijn smaak en de manier waarop ik naar boeken kijk echt is veranderd. Want dit boek is echt wederom een Wendy Brokers en absoluut niet anders dan haar voorgaande romans. Maar ik merk dat ik gewoon wat meer moeite heb met hoe de personages worden neergezet. Zo is Fedde best wel een macho-man (net zoals bijna alle mannelijke personages in Wendy’s boeken) en dat is af en toe natuurlijk heerlijk om te lezen. Maar hij behandelt haar echt een beetje als een teer vogeltje, terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet is? Daar kreeg ik een beetje de kriebels van.

De schrijfstijl is, precies zoals we van Wendy gewend zijn, heel erg uitgebreid. Ze doet echt enorm veel research en dat haal je echt uit het boek. Maar de uitgebreide schrijfstijl heeft ook tot gevolg dat de personages lange zinnen en niet altijd veel gebruikte woorden gebruiken. Daardoor had ik niet altijd het idee dat ik met echt jonge personages, vooral zij is 23, te maken had. Dat maakte het allemaal een tikkie ongeloofwaardig. Wat ik wel heel tof vond, is de rol van Fedde als oom voor Kai en hoe hij nu, met Lars, een nieuwe rol daarin moet vinden. Dat vond ik een van de pluspunten van het boek.

Er komen nog twee delen in de Onvoorwaardelijk-serie en aan de ene kant twijfel ik of ik nog verder ga lezen, aangezien ik de eerste delen niet per se fantastisch vond. Aan de andere kant ben ik heel erg benieuwd naar het verhaal van Daan (deel 4), dus de kans is groot dat ik alsnog te nieuwsgierig ben en gewoon weer in de verhalen van Tijn en Daan ga duiken, haha!

Heb jij wel eens een boek van Wendy gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Alles voor ons ♥ Auteur: Wendy Brokers ♥ Uitgeverij: Boekerij | Kobo
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789059901698 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.