Huis van aarde en bloed – Sarah J Maas

Over het algemeen heb ik geen moeite met dikke boeken. Als je af en toe fantasy leest kun je er bijna niet onderuit, want fantasy-auteurs schijnen geen dunne fantasies te kunnen schrijven. Maar dat neemt niet weg dat ik altijd wel dikke boeken wat verder vooruitschuif, omdat het toch een hele onderneming is om erin te beginnen. Dat is ook de reden dat het best lang heeft geduurd voordat ik in Huis van aarde en bloed begon. Want hallo, wat is dit voor baksteen? En dan zijn de andere delen nog dikker? Maar goed, tijd voor mijn recensie!

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Laat ik maar gelijk eerlijk beginnen, de helft van het boek snapte ik niet. Er wordt zoveel gestrooid met namen, huizen, groepen en weet ik veel wat, dat ik er weinig van begreep. Neemt niet weg dat het een tof verhaal is, dat absoluut naar meer smaakte, maar ik begreep lang niet alles. Maar goed, ik was er vooral voor de romance en die was heel erg goed aanwezig. Laat het maar aan Sarah J. Maas over om chemie tussen twee personages op papier te zetten hoor!

En geen idee waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik in dit boek ben begonnen. Ondanks dat ik een heel stuk niet begreep is dit wel een fantasy die echt perfect in mijn straatje past. Veel spanning, een enorm tof hoofdpersonage, vleugjes romantiek en spice, world building die goed in elkaar zit (weliswaar een beetje ingewikkeld op sommige punten), alles wat je zoekt in een toffe fantasy, toch? Ik in ieder geval en heb de laatste 200 pagina’s echt in één zit verslonden.

Laat ik proberen om het tweede (en derde) deel niet zo lang te laten liggen, goed? Ondanks dat die bakstenen nog dikker zijn…

Liefs,
Marleen

Titel: Huis van aarde en bloed ♥ Auteur: Sarah J. Maas ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 936 ♥ ISBN: 9789022589403 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.