Book lovers – Emily Henry

Yesss, mijn favoriete boek van Emily Henry is vertaald! Ik mocht Book Lovers in 2022 al lezen via NetGalley en dat boek werd direct mijn nieuwe favoriet van Henry. Gelukkig heeft The House of Books dit boek nu naar het Nederlands gehaald en geloof me: DIT BOEK MOET JE LEZEN!

New Yorkse literair agent Nora Stephens is het tegenovergestelde van de stereotiepe romcom-heldin. Ze is stoer, heeft een scherpe tong en zoekt beslist niet naar ware liefde. Ze zou echter alles doen voor haar zus Libby, zelfs een zomer doorbrengen op het platteland. Van picknicks in bloemenweiden en dates met aantrekkelijke houthakkers komt echter niks. Nora loopt uitgerekend de norse redacteur Charlie Lastra uit New York steeds tegen het lijf. Dat zou een leuk toeval zijn, ware het niet dat ze elkaar al vaak hebben ontmoet voor werk… en dat was keer op keer allesbehalve gezellig.

Dit boek is alles. Zonder twijfel. Dit boek is een ode aan liefde. Aan romance. Aan lezen. Aan de liefde voor boeken. Niet zo gek met die titel, maar dit boek is er voor alle boekenliefhebbers. En ik kan er, ook na de tweede keer dat ik dit boek heb gelezen, nog steeds niet echt goed mijn vinger op leggen waarom dit boek nou zo goed is. Het is een fantastische read die je van alles laat voelen, maar ik durf niet met een vingertje aan te wijzen wat dit boek nu echt zo fantastisch maakt.

Zoals we van Henry gewend zijn, zijn de personages heel erg goed uitgewerkt. Het is meer dan een simpele romance, de chemie is zo bizar goed neergezet, het kruipt volkomen onder je huid en het liefst wilde ik in dit boek kruipen en er nooit meer uitkomen. Charlie zegt in dit boek dat hij het liefst een boek niet uit wil lezen, omdat hij niet wil dat er een einde aankomt en dat snap ik volkomen. Dit is zo’n boek waarvan je niet wilt dat er een einde aan komt.

Het origineel gaf ik vijf (eigenlijk zes) sterren, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat de Nederlandse vertaling wel een halve ster minder heeft gekregen. Er staan wat storende dingetjes in, maar wat ik vooral verschrikkelijk vond was de vertaling van small town romance. Dat is vertaald als streekroman en daar kreeg ik echt de rillingen van. Heel veel rillingen.

Ik heb wederom genoten van Emily Henry’s beste boek (ondanks de vertaling) en raad je dit boek echt van harte aan. Echt, dit boek moet je lezen!

Wat is jouw favoriete boek van Emily Henry?

Liefs,
Marleen

Titel: Book lovers ♥ Auteur: Emily Henry ♥ Uitgeverij: =The House of Books
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789044366365 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel THB!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.