Solitaire – Alice Oseman

Een van mijn ontdekkingen van vorig jaar was de Heartstopper serie van Alice Oseman en daarmee gelijk alle boeken van deze auteur. Ik heb ze tot nu toe allemaal verslonden en keek dan ook enorm uit naar Solitaire, het allereerste boek van Oseman dat nu in het Nederlands is verschenen. Vandaag lees je mijn recensie! 

Mijn naam is Tori Spring.

Ik hou van slapen en van bloggen. Vorig jaar – vóór al dat gedoe met Charlie en voordat ik de harde realiteit van examens en universitaire aanmeldingen onder ogen moest zien, en het feit dat ik op een dag echt met mensen zal moeten gaan praten – had ik vrienden. Alles was toen heel anders dan nu.

Nu is er Solitaire. En Michael Holden. Ik weet niet wat Solitaire probeert te doen, en ik geef niet om Michael Holden. Echt niet.

Ik had echt enorm veel zin in dit boek en begon ook vrij snel toen ‘ie binnenkwam. En het begin was heel tof. Ik genoot van de schrijfstijl van Oseman en hoewel het verhaal van Tori vrij duister is, kwam toch de sfeer van Heartstopper goed naar voren. Ik vond het heerlijk om nu een keer Tori’s verhaal te lezen en er gaat veel schuil onder de oudere zus van Charlie Spring. En o my, wat was Michael Holden een toffe toevoeging aan het verhaal. Ik kan me hem niet echt goed herinneren uit de serie (misschien moet ik ‘m herlezen?), maar hij is leuk!

Maar halverwege ging het voor mij een beetje de verkeerde kant op. Het verhaal werd minder en vooral een stuk vager. Aan de ene kant staat Tori heel sterk op papier, met haar duistere gedachten en de manier waarop ze wereld en school bekijkt. Tegelijk miste ik een beetje een soort achtergrondinformatie waar het nu precies vandaan komt. Het voelde alsof het allemaal nét niet klopte, het liep allemaal nét niet lekker. Misschien komt het door dat Solitaire Osemans eerste boek is en dat haar boeken daarna stukken beter zijn geworden, maar voor mij voelde dit boek gewoon niet af.

En vooral het einde was gek en raar en vaag. Het voelde een beetje afgeraffeld en tegelijk niet af? Ik kan het niet zo goed omschrijven, maar ik bleef met een onbevredigd gevoel achter helaas. Dit boek heeft me niet omvergeblazen zoals bijvoorbeeld Liefdeloos dat wel heeft gedaan. Ik ben blij dat ik Tori’s verhaal heb gelezen, maar ik had er wel hogere verwachtingen van. Desondanks blijft ze wel een heel tof personage die we wel beter hebben leren kennen in dit deel.

Mixed feelings, dus! Aan de ene kant een fijne toevoeging aan Heartstopper, tegelijk voelde dit boek net niet af. Heb je soms!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Solitaire ♥ Auteur: Alice Oseman ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 272 ♥ ISBN: 9789000388851 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.