Uit onverwachte hoek – Tamara Haagmans

De boeken van Tamara Haagmans zijn altijd een goed idee. Ik had dus ook heel veel zin in haar nieuwste boek, Uit onverwachte hoek. Het boek is eind vorige maand verschenen en ik kan je alvast verklappen, deze was weer leu-heuk! Lees snel verder voor mijn recensie! 

In Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken. Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over…

Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat… Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

Ik denk dat dit mijn nieuwe favoriete boek van Tamara Haagmans is? Ik heb echt genoten van dit fijne verhaal. Ik vind het zo knap aan haar boeken dat ze echt haar eigen stempel op elk verhaal weet te drukken. Ik schreef het in mijn eerdere recensies al, ook al staat haar naam niet op de cover, je weet tijdens het lezen alsnog dat dit een ‘echte Tamara Haagmans’ is. Ik volg haar al tijden op Instagram en daar deelt ze regelmatig iets over haar eigen leven. Haar boeken zijn dus vaak ook echt gevalletjes van, write about things you know. Heerlijk om te zien!

Dit boek heeft alles wat je in een fijne (zomerse) feelgood zoekt: vleugje drama, romantiek, fijne sfeer én een hint van mysterie. Toegegeven, ik begreep niet alle keuzes die Holly maakte, maar waar me dit vaak een beetje uit de leesflow haalt, was dat hier helemaal niet het geval. Een goed voorbeeld dus van dat je niet overal hetzelfde over hoeft te denken. Wat ik ook erg leuk vond waren de afwisselingen van perspectief met Milan (love de naam overigens). De afwisseling en throwbacks zorgden voor een mooie diepere laag met een onderwerp dat goed door de auteur is uitgewerkt.

Ik vond alleen het einde een beetje kort en te snel. Ik had graag gezien dat het einde net iets uitgebreider was uitgewerkt. Ik wil niet spoilen, maar ik vond dat Milan vrij snel over alles heen stapte. En ik had ook het laatste hoofdstuk wel iets langer willen zien? Het is altijd jammer om afscheid te nemen van bepaalde personages, maar nu voelde het nog niet helemaal af. Maar desondanks, dikke zomerse aanrader!

Yes, we wisten het natuurlijk al, maar Tamara Haagmans kan schrijven hoor! Ook haar nieuwste boek Uit onverwachte hoek is weer een pareltje die niet mag ontbreken in jouw koffer of strandtas deze zomer.

Heb jij al eens een boek van Tamara Haagmans gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Uit onverwachte hoek ♥ Auteur: Tamara Haagmans ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 256 ♥ ISBN: 9789021031880 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel LS Amsterdam! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.