Inkt – Alice Broadway

Ik hou van de boeken van Young & Awesome. Toen ruim twee jaar geleden Inkt van Alice Broadway verscheen was ik dan ook gelijk nieuwsgierig. Ik kocht het boek direct en begon vol goede moed. Helaas viel het boek destijds een beetje tegen en belandde het in de kast. Afgelopen september besloot ik in het kader van #leesuiteigenkast maand het boek opnieuw een kans te geven. Nu las ik ‘m wel uit en vandaag – wederom in het kader van #leesuiteigenkast – lees je de recensie!

Leora leeft in een wereld zonder geheimen: alle ervaringen, mijlpalen en misstappen worden als tatoeages op je huid weergegeven, zichtbaar voor iedereen. Leora kan tatoeages ‘lezen’: ze voelt de verhalen en emoties erachter. Daar zit niet iedereen op te wachten.

Wanneer blijkt dat Leora’s vader niet was wie ze dacht dat hij was, komt haar hele leven – haar hele identiteit – op losse schroeven te staan.

Waar ik de eerste keer een beetje tegenaan liep en nu helaas nog een keer, het verhaal trekt me niet echt. Er gebeurt vooral in het begin te weinig om je echt het verhaal in te trekken. Het concept klinkt ongelofelijk tof, maar helaas schort er teveel aan de uitwerking. Hoewel ik deze keer wel heb verder gelezen, wist het verhaal me niet compleet te overtuigen. Zo jammer, want het idee had heel veel potentie.

Ik vond de verhalen om de tatoeages wel heel erg tof. Het verhaal van Leora wordt afgewisseld door verhalen die al eeuwen in haar wereld worden verteld en die zijn heel erg tof. Ze lijken af en toe een beetje op de sprookjes die wij kennen, maar zijn tegelijkertijd heel eigen en origineel. Hou ik van. Ze voegen ook heel veel toe en dat maakt het allemaal wat echter, op de een of andere manier.

Ook vond ik de ontwikkeling van Leora mooi en geloofwaardig uitgewerkt. In het begin is ze mega naïef, soms op het irritante af, maar je kunt het haar ook niet helemaal kwalijk nemen. Zij, maar ook de andere mensen in haar stad/land, worden heel erg beperkt gehouden. Ik vond het mooi om te zien dat Leora steeds meer zelf gaat nadenken en realiseert dat het niet allemaal zo zwart-wit is dan haar altijd is verteld.

Ik ben blij dat ik Inkt eindelijk heb gelezen. Ik ben helaas wel een beetje teleurgesteld, maar het idee is tof. Ik weet niet hoe snel ik het vervolg er bij ga pakken, maar wie weet maak ik er ooit nog tijd voor. Het boek eindigt in principe met een lichte cliffhanger, maar niet zodanig dat je gelijk door wilt lezen.

Heb jij Inkt al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Inkt ♥ Auteur: Alice Broadway ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 260 ♥ ISBN: 9789025872922 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.