Bestemd voor mij – Chantal van Gastel

Auteurs hebben dit jaar flink hun best gedaan om dit najaar met fijne, winterse boeken te komen. Zo ook Chantal van Gastel. Haar 10e boek verscheen vorige maand en voor Feelgood mocht ik een exemplaar ontvangen. Ik was erg benieuwd naar het nieuwste boek van deze Nederlandse auteur en begon volle moed. Benieuwd of dit boek een echte aanrader is? Lees dan snel mijn recensie! 

De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Op een enkele titel na heb ik alle boeken van Chantal gelezen, hoewel het bij de meeste wel eventjes geleden is. Toch komt de schrijfstijl me op een bepaalde manier wel bekend voor. Het is vlot, afwisselend, maar toch passend bij de sfeer van het verhaal. Ze wisselt het heden en het verleden met elkaar af, maar dit vond ik soms een beetje rommelig gedaan. Ik denk dat juist de eenvoud hier meer tot zijn recht zou zijn gekomen. Wat ik wel grappig vind gedaan, is de toevoeging van het o zo bekende verhaal van Dickens met de geest van het verleden, het heden en de toekomst en hoe Chantal dit thema heeft weten te verwerken. Erg tof!

Helaas vond ik niet alles erg goed uitgewerkt. Vooral de personages vond ik erg tegenvallen. Hoofdpersoon Jess is helaas de reden dat mijn waardering op 3 sterren is blijven steken, want wat vond ik haar naïef en zeurderig. Ja, ze heeft het een en ander meegemaakt en dat heeft haar zeker gemaakt zoals ze is, maar goeiemorgen, zo klagen is toch niet nodig?
Wel vond ik de bijpersonages echt tof. Vooral Vincent, Hannah en Debbie hebben mijn hart gestolen denk ik. Gelukkig hebben we nog niet helemaal genoeg van Hannah (zie Chantals andere boek Verknipt voor mij, die overigens nog ongelezen in de kast staat). Erg leuk hoe Chantal personages van andere boeken er in heeft verwerkt!

Zoals we van Chantal gewend zijn kaart ze belangrijke onderwerpen op een luchtige manier aan, zonder het onderwerp af te zwakken. Dat heeft ze wederom gedaan in Bestemd voor mij. Ze schuwt bepaalde onderwerpen niet, licht ze nog wat verder uit en geeft ze door de personages de mogelijkheid om echt tot leven te komen. Verder is het gewoon een fijn, winters verhaal dat perfect in deze periode te lezen is. Wat ik wel een beetje jammer vond is dat de bijpersonages regelmatig echt een podium kregen, maar waarbij het al vrij snel weer werd afgekapt omdat het verhaal rond Jess zou draaien. Jammer, want daar was zeker ruimte voor geweest!

In het begin kwam ik een beetje moeilijk in het verhaal, maar op een gegeven moment zat ik er helemaal in. Toch vind ik dat de uitwerking van Jess iets te wensen overlaat. Alsnog een fijn boek voor deze maand en de overige wintermaanden, maar geen enorme topper.

Heb jij al eens een boek van Chantal van Gastel gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Bestemd voor mij ♥ Auteur: Chantal van Gastel ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789044355727 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek mogen ontvangen voor een artikel op Hebban. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.