Tegenstroom – Jackie van Laren

Met Tegenstroom is de Eiland-serie van Jackie van Laren ten einde gekomen, Als je mijn recensies van Duingras, Stormwind en Springvloed hebt gelezen kon je lezen dat ik de serie met elk boek beter vond worden. Dat schepte natuurlijk een beetje hoge verwachtingen voor het slotdeel! Benieuwd of Tegenstroom het beste deel van de serie is geworden? Lees dan mijn recensie!

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

Laat ik maar met de deur in huis vallen: Nee, Tegenstroom is niet mijn favoriete deel in de serie. Springvloed blijft met Cam en Mayke mijn favoriet en helaas kon de schattige Martin en de verlegen Mandy daar niet tegen op botsen. Desondanks is dit slotdeel een perfect einde voor deze schattige serie en geeft het alle personages een mooi einde waarmee je zelf deze serie met een goed gevoel kunt wegleggen. Uiteraard draait de dit deel om Martin en Mandy, maar de andere personages krijgen nog genoeg ruimte om zelf een lief einde te krijgen.

De reden dat Martin en Mandy niet aan Cam en Mayke kunnen tippen is omdat het gewoon allemaal te lief is. De opbouw van hun relatie is eigenlijk heel erg normaal te noemen en is leuk om te volgen, maar niet iets waardoor je elke volgende pagina moet lezen. Martin is – zoals je wel een beetje aan ziet komen in de vorige delen – een echt doetje en perfect om verliefd op te worden in het normale leven (serieus, iedereen zou eigenlijk zo’n man moeten hebben), maar het is juist weer geen personage waar je in fijne feelgoods over wilt lezen. Op papier willen we stiekem allemaal een soort van bad boyright? 

Ik kijk langs mijn voorkant naar beneden en zie daar een nogal winterwit lijf; voor zover ik kan zien gelukkig redelijk goed geproportioneerd. Hier en daar wat witblonde, bijna onzichtbare haren, tot beneden, waar beduidend meer haar zit. En waar iets nogal ochtendterm de lucht in priemt. Niet omdat ik nou van die onbehoorlijke gedachten had voordat ik uit bed sprong; meer omdat het nog vroeg is. En gewoon, dat doet-ie ‘s morgens ongevraagd., ik kan er ook niks aan doen. Ik denk er niet eens bij na. Alleen nu dus wel, en m het schaamrood op de kaken, ook.

Hoewel Tegenstroom dus niet mijn favoriete deel is, vond ik het wederom heerlijk om te lezen. De omgeving was weer erg mooi op papier gezet en de vriendengroep van Grote Vis voelen na het lezen van deze serie als je eigen echte vrienden. Mocht je nog op zoek zijn voor een aantal uren leesplezier waarbij je niet hoeft na te denken, past de Eilandserie op je lijstje!

Heb jij wel eens een boek van Jackie van Laren gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Tegenstroom ♥ Auteur: Jackie van Laren ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: ♥ ISBN: 9789022584088 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.