Voor ik je laat gaan – Kennedy Ryan

Een hele tijd geleden kocht ik het ebook Before I Let Go van Kennedy Ryan. Dat boek werd me daarna ook nog eens getipt door Marieke voor de #12booksby12friends challenge, dus die moest ik gewoon lezen, toch? Ehh, I didn’t? Maar blijkbaar moest het zo zijn, want inmiddels is de vertaling verschenen en die heb ik WEL gelezen! Vandaag lees je mijn recensie!

Yasmen en Josiah zijn zielsverwanten. Ze hebben de once in a lifetime-liefde waar je van droomt: een tijd vol passie, hard werken, grote dromen en veel liefde, ook voor hun twee kinderen.

Maar dan treft het noodlot hun familie en het leven waar ze van droomden lijkt onherstelbaar gebroken. Yasmen raakt in een depressie, Josiah stort zich op het runnen van het restaurant en langzaamaan raken ze elkaar kwijt. Tot Yasmen het niet meer aankan en een scheiding aanvraagt.

Twee jaar later hebben ze een nieuw ritme gevonden in het co-ouderschap van hun twee kinderen en het runnen van hun succesvolle restaurant. Ook beginnen ze allebei voorzichtig met daten. Maar als magneten blijven Yasmen en Josiah naar elkaar toe bewegen, en beginnen ze zich af te vragen of ze elkaar écht kunnen laten gaan …

Dit is een heel mooi, emotioneel, heftig en zwaar verhaal, dat absoluut onder je huid zal kruipen. Het draait om ware liefde, je zielsverwant vinden, iemand proberen los te laten en rouw. Maar kun je iemand echt loslaten? De auteur heeft dit prachtig en emotioneel op papier gezet en laat je alle emoties ervaren tijdens het lezen.

Het duurde wel eventjes voordat ik er in zit en eigenlijk bleef het hele boek een tikkeltje langzaam. Dat is niet per se iets negatiefs, want het zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je het hele verhaal echt goed ervaart. Het zorgt er namelijk ook voor dat het heel erg echt aanvoelt. Je leeft echt met de personages mee, zeker omdat je het verhaal vanuit beide perspectieven leest (hele mooie toevoeging). Voor eventjes ben je onderdeel van hun leven, hun struggles, en dat heeft de auteur heel erg mooi neergezet.

En hoe fijn is dat LS dit verhaal heeft vertaald? Want er zijn nog maar weinig boeken in het Nederlands zoals deze. Ja, er zijn genoeg emotionele boeken met een rauw randje, maar niet veel van die boeken hebben personage van kleur. Dat geeft een extra dimensie aan het verhaal, waardoor dit nog meer een must read is geworden.

Ondanks het relatief langzame tempo is dit echt een must read. Het is emotioneel, rauw en echt een dikke aanrader. Zet deze maar op je verlanglijstje voor het najaar!

Heb jij deze al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Voor ik je laat gaan ♥ Auteur: Kennedy Ryan ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 416 ♥ ISBN: 9789021043968 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.