This month’s Favoritez #95 – september 2024

September is voor mijn gevoel voorbijgevlogen. Waar augustus (gelukkig) heel lang duurde, was september om voordat ik er erg in had. In het begin van de maand nog lekker buiten zitten (en zelfs een dagje strand), toen regenachtige dagen onder een dekentje en wij eindigden de maand in Singapore. Lees je mee?

De maand begon met koffie in bed. Dat deden we in ons oude huis bijna wekelijks en doen we inmiddels in dit huis ook steeds vaker. Zeker als de gordijnen open zijn, en de zon naar binnen schijnt? Perfect om zo wakker te worden!

Deze zomer hadden we geen enkele keer gebarbecued en daar besloten we op de valreep nog even verandering in te brengen. Niet met een echte BBQ, want we hebben een beetje valsgespeeld door een grilplaat op tafel te zetten, maar alsnog heerlijk om zo eventjes buiten te eten!

Dit waren echt mijn favoriete momenten van de afgelopen zomer: koffie en een boek, in de tuin, onder de overkapping. Hoe fijn ik de herfst af en toe ook vind, dit ga ik echt heeeel erg missen.

Een spontaan weekendje naar Den Haag! We begonnen in Leidschendam met een lunch en wat winkels en daarna namen we de tram naar het centrum van Den Haag.

We sliepen in een heerlijk hotelletje midden in het centrum (The Collector aan Haagse Bluf, tip!) en we ontbeten bij Bookstor, ook een dikke tip als je in Den Haag bent!

De tweede dag pakten we de tram naar het strand. We maakten een wandeling langs de boulevard, deden een rondje over de pier en lunchten lekker op het strand. Dit was zo ongelofelijk lekker!

En dit was echt de allerlaatste keer dat ik buiten heb gelezen. Ik had gehoopt op nog een extra dagje, maar het was me net iets te koud. Maar alsnog, wat een heerlijkheid onze nieuwe tuin!

Dus na wekenlang in de tuin, was dit opeens mijn nieuwe ‘leesopstelling’: op de bank onder een dekentje, haha!

Ijsje bij de beste ijssalon van Nederland (Van der Poel) en nee, ik accepteer geen commentaar.

Love dit!

En we kochten een nieuw tafeltje. In september hebben we weer wat kleine dingetjes rondom het huis aangepakt, waaronder dit tafeltje dus! Helemaal fan!

Wijn en een boek? Perfecte combinatie!

De zon komt aan de achterkant van het huis op en aangezien er geen huizen direct achter ons zijn/worden gebouwd, hebben we altijd een mooie zonsopgang door de bomen door. Dan schijnt de zon zo mooi de keuken in! <3

Ik wilde nog wat artikeltjes schrijven voor onze vakantie, dus ik dook twee uurtjes de Bagels & Beans in. Lekker vooruitgewerkt voor o.a. de vakantie!

Ik had Jennifer zo lang niet meer gezien, dus heel fijn dat we nog voor onze vakantie konden afspreken! We gingen eventjes kort Deventer in, gingen lekker lunchen en uiteindelijk eindigden we bij ons huis. Het was zo gezellig!

En ik ging uiteten met Janneke in Amersfoort, weer als vanouds zo gezellig! ♥

Ik had al weken zin in cinnamon rolls, maar ik had geen zin om ze helemaal from scratch te maken. En toen liep ik in de supermarkt tegen de danerolls aan en die moest ik gewoon meenemen! Jum!

Ik ging in het laatste weekend voordat we op vakantie gingen heel vaak uiteten haha! Ook gezellig met lieve oma!

Yesss, vakantie! Ik begon mijn vakantie met koffie en een boek in bed!

En met wijn… haha

En toen Vin ook vakantie had was dit het uitzicht, prima begin zo hoor!

En toen was het tijd voor onze vakantie naar Singapore en Maleisië! Helaas werd onze vlucht last minute gecanceld (al werden we wel op een latere vlucht gezet), dus als troost kochten we een koekje bij het Koekenmannetje!

En toen waren we in Singapore! Vorig jaar was deze stad (of eigenlijk dit land) heel goed bevallen, dus we hadden heel veel zin om terug te gaan. En het was wederom genieten! Wel enorm heet, maar het is zo’n fijne plek!

We hebben lekker bij fijne plekjes gegeten…

… bezochten opnieuw de indrukwekkende Gardens by the Bay…

… en dronken koffie in een schattige boekwinkel!

En de maand sloten we af bij Universal Studios Singapore. Na Osaka in Japan en Orlando in de VS mocht deze niet ontbreken, maar dit was niet perse een aanrader. Maar leuk om een keer gezien te hebben!

En nu is het inmiddels alweer oktober en zitten we in Maleisië!

Hoe was jouw maand?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.