Best hex ever – Nadia El-Fassi

Een tijdje geleden deed HarperCollins een oproepje op Instagram voor Best hex ever. Dat boek had mijn aandacht al getrokken en leek me een heerlijk, herstachtig boek (dat ik het boek met 30+ graden in Singapore heb gelezen vergeten we even, oké?). So very happy me dat ik het boek al voor verschijning mocht lezen! Vandaag lees je mijn recensie!

Dina runt een idyllisch koffietentje in de Londense wijk Bloomsbury. Alle klanten weten dat als je een beetje geluk nodig hebt, je een latte of een muffin bij het Serendipity Café moet halen. Wat vrijwel niemand weet, is dat dat komt omdat Dina een heks is. Slechts een paar vrienden zijn hiervan op de hoogte, én van de vloek die op haar liefdesleven rust. Het is namelijk moeilijk om verliefd te worden als je date gegarandeerd iets vreselijks overkomt zodra er gevoelens in het spel komen…

Scott is net terug in Londen voor een nieuwe baan als museumcurator. Romantiek? Nee bedankt. Totdat hij oog in oog staat met de betoverende eigenares van het Serendipity Café. Kunnen ze de vloek verbreken voordat de vonken er echt van afspatten?

Ooooh, zet deze op je TBR! Hij verschijnt 8 oktober en dit is gewoon het perfecte boek om deze herfst te lezen! Het liefst onder een dekentje met een koffie, thee of chai binnen handbereik, maar hé, bij het zwembad op vakantie was ‘ie ook heerlijk! De sfeer zit er zo ongelofelijk goed in! Van de magie tot aan de geuren van het koffietentje en van de chemie tussen de personages en de vriendschappen, alles staat perfect op papier!

En hallo, hoe fijn is de diversiteit van de personage! Niet alleen qua seksualiteit en identiteit, maar ook qua culturele achtergronden. Zo enorm fijn en heel erg welkom in het huidige boekenlandschap. Normaal gesproken heb ik niet al teveel met heksen, maar dit boek is zo gewoon zo leuk, zo genieten, dat ik opeens helemaal fan ben, haha! De auteur heeft het zo goed uitgewerkt, samen met de achtergrond van Dina, dat je het wel gewoon moet geloven (en stiekem jezelf niet afvraagt of er niet iets extra’s bij die koffie zat ;)).

Het enige waar ik een tikkeltje moeite mee had, was de vertaling van de seksscenes. Die waren heeeeeel ongemakkelijk vertaald en op sommige momenten bijna lachwekkend. Misschien heeft de auteur in het origineel ook behoorlijk ouderwetse of bijzondere woorden voor bepaalde lichaamsdelen gebruikt, of misschien ligt het aan de vertaling, maar soms was het behoorlijk cringe. Dat kostte het boek een halve ster, maar verder? Op en top herfst boek!

Ik schreef het hierboven al, deze MOET op je TBR deze herfst! Helaas is de cover niet zo goed zichtbaar op de foto, maar de cover is echt een plaatje (misschien dat ik ook nog wel de paperback ga aanschaffen? ;)). Dus, gelukkig voor jou duurt het nog maar een paar dagen voordat dit boek te lezen is, want deze wil je niet missen!

Stond deze al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Best hex ever ♥ Auteur: Nadia El-Fassi ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789402716320 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek als digitaal recensie-exemplaar gekregen, dankjewel HC! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.