Vergeet me niet – Alyson Derrick

Ik ga hartstikke lekker met de #12booksby12friends challenge. In de afgelopen 8 maanden (september nog even niet meegerekend) heb ik 8 boeken gelezen. Dus lekker op schema! Van @marloesleest kreeg ik de YA Vergeet me niet van Alyson Derrick getipt en je leest vandaag mijn recensie.

Stevie en Nora wonen in een oerconservatief dorp én zijn smoorverliefd. Als ze op het punt staan om samen naar Californië te verhuizen voor hun studie, slaat het noodlot toe. Stevie maakt een doodssmak en belandt in het ziekenhuis met geheugenverlies. Ze is twee jaar van haar leven kwijt en ze herkent het meisje dat haar naar het ziekenhuis heeft gebracht – Nora – niet. Terwijl Stevie met horten en stoten haar leven probeert op te pakken, intrigeert Nora haar enorm. Kun je voor de tweede keer verliefd worden op de liefde van je leven, terwijl je was vergeten dat je die had?

Dit boek was mooi en lief en hartverscheurend. Het is een emotioneel verhaal met een hele toffe invalshoek. Ik vond het heel erg mooi om te lezen hoe de hoofdpersoon, Stevie, na een ongeluk en geheugenverlies haar leven opnieuw probeert uit te vinden. De sfeer van het kleine dorpje zit er mooi in en het is onmogelijk om niet enorm met haar mee te leven.

Maar tegelijkertijd leef je ook zo mee met Nora. Ik wilde haar echt in mijn armen sluiten voor een dikke knuffel en haar vertellen dat alles goed komt. Haar fragmenten braken echt mijn hart. Dit boek is een prachtige queer YA over het opnieuw vinden van jezelf en dat ware liefde elkaar altijd weer vindt. Het einde is een tikkeltje snel, maar past wel bij de hoopvolle toon van het verhaal.

Ik heb genoten en ben heel blij dat ik deze heb gelezen. Dankjewel Marloes voor je tip!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Vergeet me niet ♥ Auteur: Alyson Derrick ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 311 ♥ ISBN: 9789000389490 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.