Versplinterd – A.G. Howard

Een paar weken geleden kreeg ik een verrassing van Boekerij, namelijk een exemplaar van de prachtige editie van Versplinterd. Het boek was uiteraard op mijn radar verschenen, want wat een plaatje! Ik heb het boek niet te lang laten liggen en vandaag lees je of de inhoud net zo mooi is als de binnenkant. Lees je mee?

Alyssa Gardner hoort het gefluister van insecten en bloemen – net als haar moeder, die daarvoor jaren geleden werd opgenomen in een gesticht. Deze vloek rust op hun familie en reikt terug naar Alice Liddell, de muze achter Lewis Carrolls Alice in Wonderland. Alyssa mag dan gek zijn, ze slaagt erin niet op te vallen… Voorlopig dan.

Als haar moeders conditie verslechtert, komt Alyssa erachter dat hetgeen waarvan zij dacht dat het niet waar kon zijn gebaseerd is op een doodenge werkelijkheid. Het echte Wonderland is een veel duisterdere plek dan Lewis Carroll ooit liet doorschemeren. Alyssa wordt op de proef gesteld en moet de fouten die Alice jaren geleden maakte zien op te lossen. Om dat te kunnen doen moet ze kiezen wie ze kan vertrouwen: Jeb, haar knappe beste vriend en geheime crush of de sexy maar achterdochtige Morpheus, haar gids in Wonderland, die zijn eigen duistere motieven heeft ..

Helaas is dit boek een soort omgekeerde versie van Don’t judge a book by it’s cover? Waar je normaal gesproken bij een ‘lelijke’ cover niet een boek moet afschrijven, is het in dit geval meer een kwestie van, hoe mooi de cover ook is, de inhoud hoeft dat niet niet perse te zijn. Want dit boek was helaas echt niet mijn ding. Het duurde allereerst behoorlijk lang voordat ik echt in het verhaal kwam. En to be honest, ik ben er eigenlijk geen enkel moment echt ingekomen? En dat komt vooral door de schrijfstijl. De schrijfstijl is best mysterieus en een beetje ingewikkeld. Nu is dat over het algemeen helemaal, maar dan moet het verhaal wel interessant genoeg zijn om er echt in te verdwijnen. En dat was Versplinterd niet voor mij.

En dat is echt jammer, want het idee is heel tof, spannend en origineel. Maar het was voor mij net iets te vaag, waardoor het verhaal me niet echt wist te boeien. Halverwege heb ik nog getwijfeld of ik ‘m gewoon niet zou uitlezen (maar te eigenwijs), maar uiteindelijk is het gelukt om ‘m helemaal uit te lezen, haha. Maar ik had er moeite mee, zeker toen er ook nog een love triangle uit de hoed werd getoverd. Dus, helaas was dit boek niet mijn ding, hoe mooi de cover, edges en schutbladen ook zijn! 🙁

Dit is een kwestie van you love it or you hate it en helaas hoor ik wel een beetje in die laatste categorie. Niet mijn cup of tea (pun intended), maar ik denk dat dit boek een aanrader kan zijn voor echte fans van Alice in Wonderland! Dus fan van dit verhaal? Geef dit boek dan absoluut een kans. Hij staat in ieder geval heel mooi in de kast, haha!

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Versplinterd ♥ Auteur: A.G. Howard ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 332 ♥ ISBN: 9789402323535 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit boek als present-exemplaar gekregen, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.