Binnen de lijntjes – Mireille Versteeg

Een paar weken geleden las ik Beter dan fictie, mijn eerste kennismaking met Mireille Versteeg, en ook nog eentje die direct naar meer smaakte! Ik dook in Vinted en kon haar debuut, Binnen de lijntjes, voor een leuke prijs op de kop tikken. Het boek bleef niet te lang liggen en vandaag vertel je of ik dit boek net zo leuk vond als Beter dan fictie. Lees je mee?

Loes Dekker is een net gescheiden, ietwat verstrooide moeder van een tweeling. Als ze aan het einde van de zomervakantie een weekend gaat kamperen met haar zoons ontmoet ze de a­antrekkelijke Bart, die in niets lijkt op haar controlerende ex-man Erik. Loes verzet zich: ze is immers met haar zoons op vakantie en ­zeker niet uit op een nieuwe relatie. Bovendien verloopt de scheiding – op zijn zachtst gezegd – nogal stroef.

Ook is Loes, door de breuk tussen haar en Erik, het onderwerp van roddel en achterklap geworden op de school van haar kinderen. Een school in een wijk waar ze weliswaar is blijven wonen, maar waar ze zich allesbehalve op haar plek voelt tussen de succesvolle en bovenal rijke inwoners.

Ze houdt vol, maar wil niet te veel opvallen, ook om Erik niet nog meer tegen de haren in te strijken. En dan is het niet zo handig dat de nieuwe gymleraar op school niemand minder is dan Bart…

En ja! Deze is al net zo leuk! Mireille kan absoluut schrijven en Nederland heeft er met deze vrouw echt een hele goede feelgoodauteur bij! Dit boek is grappig, voor veel mensen vast heel herkenbaar (voor mij gelukkig niet haha) en het leest ongelofelijk vlot. Ik heb regelmatig hardop gelachen en kon het boek maar moeilijk wegleggen. Net als Beter dan fictie heeft dit boek toffe tropes, die heel erg goed uit zijn uitgewerkt en levert Mireille Versteeg precies wat je in een fijne feelgood verwacht.

Alle horror rondom het schoolplein, de grappige (en soms ook gênante) momenten tussen Bart en Loes, alles klopt gewoon. Toegegeven, sommige personages zijn een beetje uitvergroot, wat op zich iets minder kan, maar tegelijkertijd zorgt dat ook wel voor meer hilarische momenten. Voor een debuut is dit gewoon echt heel erg sterk en het smaakt naar meer (gelukkig is daar in ieder geval al Beter dan fictie en volgens mij is de auteur ook al bezig met haar nieuwe boek). Het enige minpuntje was voor mij het einde. Dat was net iets te snel en te abrupt. Met net wat meer pagina’s was het einde net wat sterker geweest. Maar dat zorgde er alsnog niet voor dat ik dit boek met een hele grote glimlach heb dichtgeslagen.

Yes, na twee boeken staat het vast: Mireille Versteeg is een hele fijne auteur in het Nederlandse feelgoodlandschap. Ik kijk nu al uit naar haar nieuwe boek!

Wat is het laatste boek van Nederlandse bodem dat jij hebt verslonden?

Liefs,
Marleen

Titel: Binnen de lijntjes ♥ Auteur: Mireille Versteeg ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789022599075 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.