Hemelse rivalen – Rebecca Ross

Een tijdje geleden belandde Divine Rivals op mijn TBR. Ik had ‘m meerdere malen in mijn digitale mandje gehad, maar toch besloot ik ‘m elke keer last minute niet te kopen. Gelukkig maar, want nu kon ik wachten op de Nederlandse vertaling. Die verscheen vorige maand en je leest vandaag wat ik ervan vind! Lees je mee? 

Terwijl een wrede oorlog tussen goden door het land woedt, probeert Iris Winnow haar leven weer op de rails te krijgen. Haar moeder worstelt met verslaving en haar broer wordt vermist aan het front, dus het is aan Iris om de familie te onderhouden. Ze gaat bij de Oath Gazette werken, waar ze met de arrogante Roman Kitt moet concurreren om de felbegeerde promotie tot columnist.

Intussen schrijft Iris verwoed brieven aan haar broer. Op magische wijze belanden de brieven echter in de handen van Roman. Wanneer hij anoniem terugschrijft, ontstaat er een band die Iris helemaal naar het front van de strijd zal leiden: voor haar broer, voor het lot van de mensheid en voor de liefde.

Zoals ik hierboven al schreef was ik heel benieuwd. Het verhaal klonk goed én de reacties waren heeeel erg positief. En dat snap ik wel. Dit is een romantisch, spannend en vlot verhaal, perfect voor beginnende lezers en ‘ervaren’ lezers. Ik vloog door het verhaal heen en kon het maar moeilijk wegleggen. Het verhaal is opgedeeld in drie delen en voordat je het weet heb je weer een deel verslonden en zit je vervolgens met smart te wachten op het vervolg. Dus ondanks dat dit boek 400+ pagina’s heeft, leest het als een boek van amper 300. En hoewel dat natuurlijk heerlijk is, voelde het verhaal ook een tikkeltje simpel. En dat is niet perse slecht, maar het zorgt er wel voor dat ik dit boek eerder op de YA-plank zou zetten dan bij fantasy.

En hoewel dit boek echt een dikke aanrader is voor onder andere beginnende lezers (in dit genre) had de wereld net iets beter geïntroduceerd mogen worden. Over het algemeen wordt de geschiedenis en de mythes langzaam, maar mooi door het verhaal verweven, maar tegelijkertijd had ik aan het het begin een beetje het gevoel alsof ik miste in wat voor soort wereld het boek zich nu afspeelde. Aan de ene kant voelt het als een boek dat in de Tweede Wereldoorlog zou passen, maar door de magische elementen weer niet. Een kaartje of iets had dit wat duidelijker gemaakt, misschien.

Maar verder is dit een lief, hoopvol en vooral romantisch verhaal. De spanning en de gruwelijkheden van de oorlog zitten er goed in en ik vond de brieven van Iris en Roman zo mooi om te lezen. De geschiedenis van de typmachine, de band tussen de twee hoofdpersonen, het is gewoon puur genieten. En ik kan in ieder geval niet wachten op het tweede en laatste deel! Hopelijk duurt het niet lang voordat THB deze ook naar Nederland haalt! Dus, dikke tip en niet geheel onbelangrijk, het is ook nog eens een prachtige hardcover!

Heb jij deze al op je TBR gezet?

Liefs,
Marleen

Titel: Hemelse rivalen ♥ Auteur: Rebecca Ross ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789044368758 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel THB! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.