De poppenmeester – Sam Holland

Ik probeer regelmatig een toffe thriller te lezen. Over het algemeen grijp ik heel snel naar een (steamy) romance, maar soms belandt er een thriller op mijn radar en dan moet ik die gewoon lezen. Hetzelfde geldt voor thrillers van auteurs waar ik eerder al toffe boeken van heb gelezen. Zo’n auteur is Sam Holland. Inmiddels is haar derde boek verschenen en ik vertel je vandaag wat ik ervan vond!

Op een schijnbaar doodgewone maandagochtend komt een man onder de wielen van een locomotief terecht. Het lijkt een duidelijk geval van zelfmoord. Inspecteur Cara Elliot wordt naar de plaats delict geroepen en zet haar vraagtekens bij het sterfgeval. Ze haalt haar broer, ex-rechercheur Nate Griffin, over om te helpen, maar hij heeft zijn eigen problemen.
Dan volgen er meer opmerkelijke sterfgevallen: een schizofrene man, een vrouw die haar dementerende moeder verzorgt en een slachtoffer van verkrachting. Heeft iemand ze de dood ingejaagd? En wat hebben ze met elkaar gemeen? Kunnen ze de waarheid achterhalen voordat er meer slachtoffers vallen?

Laat ik beginnen met dat je met dit boek kunt zien dat Sam Holland echt een eigen schrijfstijl en manier van vertellen heeft. Met korte hoofdstukken is het verhaal vlot, door de afwisseling van de perspectieven blijft de vaart er enorm in en er zit voldoende spanning in dat je eigenlijk het hele boek wel hooked blijft. Daarmee is De poppenmeester weer een sterke thriller die je in een mum van tijd uit wilt lezen.

Maar… het is tegelijkertijd ook een tikkie saai? En dat komt vooral omdat dit boek heel erg lijkt op haar vorige twee boeken, De echoman en De 20. Het verhaal is veelal hetzelfde en wat dat betreft zit er weinig variatie in. Dit komt deels omdat je dit boek over dezelfde personages gaat. Aan de ene kant is het tof dat je deze politiemensen beter leert kennen en nog meer achtergrond krijgt. Aan de andere kant zou dit boek op sommige punten een kopie kunnen zijn van haar vorige twee boeken.

De invalshoek, alles rondom de poppenmeester, is heel erg tof. Het is een originele manier om te moorden, zullen we maar zeggen haha.. Maar tegelijkertijd is het ook niet heel geloofwaardig dat dit kleine politiecorps (want het verhaal speelt zich niet af in een enorm grote metropool) wederom te maken heeft met een seriemoordenaar. Ik denk dat dit boek veel sterker was geweest als de auteur had gekozen voor nieuwe personages, op een nieuwe plek. Ik hoop stiekem dan ook dat de auteur bij een nieuw boek daarvoor zal kiezen!

Ik heb absoluut genoten, maar wel met een paar kanttekeningen. Dit boek is een sterke thriller die je op het puntje van je stoel houdt.

Lees jij wel eens thrillers?

Liefs,
Marleen

Titel: De poppenmeester ♥ Auteur: Sam Holland ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 398 ♥ ISBN: 9789402771893 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel HC!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.