Beter dan fictie – Mireille Versteeg

Vorig jaar verscheen Binnen de lijntjes, het debuut van Mireille Versteeg. Het boek klonk leuk, verscheen op mijn radar, maar toch heb ik ‘m tot nu toe nog steeds niet gelezen. Haar nieuwe en tweede boek klonk nog leuker, dus die besloot ik direct bovenaan mijn TBR te zetten. Door een samenwerking met Boekenwereld mocht ik een exemplaar ontvangen en vandaag lees je wat ik ervan vind! Lees je mee?

Dat je idool in het echt meestal tegenvalt, ontdekt Eva op een pijnlijke manier. Of eigenlijk is het vooral pijnlijk voor schrijver Max Mulder, want door Eva’s onhandigheid breekt hij zijn hand en komt de deadline voor zijn nieuwe boek in gevaar. Bovendien dreigt hij een grote internationale filmdeal mis te lopen.

Onder druk van zijn literair agent trekt Eva bij Max in om hem te helpen. Ze moet erg wennen aan de stilte van het boshuis waar de norse Max zich heeft teruggetrokken. Gelukkig zijn de mensen in het dorp een stuk minder stug. Max heeft vooral moeite met de plotselinge aanwezigheid van een huisgenoot en al helemaal als Eva zich begint te bemoeien met de inhoud van zijn boek.

Beiden kijken dan ook reikhalzend uit naar de dag dat hun ongewone samenwerking erop zit. Maar hoe meer tijd ze noodgedwongen in elkaars buurt doorbrengen, hoe meer er een onmiskenbare aantrekkingskracht tussen hen voelbaar wordt. Terwijl de deadline nadert wordt het steeds moeilijker voor Eva en Max om weerstand te bieden aan hun ontluikende gevoelens. Zullen ze ontdekken dat liefde soms te vinden is op de meest onverwachte plek en bij de meest onverwachte persoon?

Oooooh, dit boek was leuk! Wat heerlijk om een nieuwe topper van Nederlandse bodem te ontdekken en ik heb gelijk Binnen de lijntjes een stuk hoger op mijn TBR gezet. Ik hoop stiekem dat ik ‘m op de Deventer Boekenmarkt op de kop kan tikken? Dit is hoe een fijne feelgood moet zijn. Grappig, lief, romantisch, fijne tropes, wat wil je nog meer? Echt, zet dit boek maar lekker hoog op je to read lijstje deze zomer, want het is puur genieten!

Mireille heeft een vlotte en fijne schrijfstijl. Het is behoorlijk lastig om dit boek aan te kant te leggen en dat komt echt door de manier waarop dit verhaal is neergepend. Je wilt meer lezen over Eva en Max, je wilt ze beter leren kennen en natuurlijk hoop je hoe ze bij elkaar gaan kopen. En hallo, hoe leuk is het dat dit boek gaat over een schrijver?

De aantrekkingskracht tussen die twee staat hartstikke goed op papier en ook de spice was smullen. Als spice-lover had er wat mij betreft wel wat meer spicy momenten tussen Max en Eva mogen zijn, maar dat neemt niet weg dat de spice goed gedoseerd is. Ik kan er eigenlijk nog wel heel erg lang over door blijven gaan, maar dit boek was gewoon hartstikke fijn!

Yes, Mireille heeft er een nieuwe fan bij en ik ben heel benieuwd wat ze nog meer gaat schrijven! Dikke tip deze!

Heb jij al eens een boek van Mireille gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Beter dan fictie ♥ Auteur: Mireille Versteeg ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789402323856 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.