Een gevoelige snaar – Julia Quinn

Om de een of andere reden is het derde deel in de Smythe-Smith serie van Julia Quinn mij compleet ontschoten. Ik heb het eerste en tweede deel met veel plezier gelezen en laatst las ik deel vier (die ik behoorlijk vond tegenvallen). Maar deel drie heb ik nooit gelezen? Huh? Gelukkig stond ‘ie op Kobo Plus en gelukkig was deze wel erg leuk. Vandaag lees je mijn recensie.

Hugh Prentice is een slimme en doelgerichte man die niks moet hebben van vrouwen met gevoel voor drama. Zeker niet na het noodlottige duel dat hem jaren geleden een van zijn benen kostte. Sarah Pleinsworth is juist behoorlijk extravert en draagt het hart op de tong. Ze moet niks van Hugh hebben omdat ze niet kan vergeten dat het duel waarin hij gewond raakte bijna haar familie ruïneerde.

Maar dan schopt het lot alles flink in de war en zijn Sarah en Hugh ­genoodzaakt een week lang met elkaar op te trekken. Tot hun grote schrik blijken ze zich enorm tot elkaar aangetrokken te voelen. Was hun eerste indruk van elkaar misschien toch niet de juiste en moeten ze hun mening herzien?

Misschien komt het omdat ik de delen door elkaar heb gelezen of misschien hebben de Smythe-Smiths toch niet zoveel indruk achter gelaten, maar ik kon me niet heel veel van de andere personages die in dit boek voorbij komen herinneren. Daarom was tijdens het lezen niet alles even duidelijk, maar dat zorgde er niet voor dat ik minder leesplezier ervaarde. Want deze was leuk!

Hugh was een heerlijke grump en inmiddels wel een van mijn favoriete hero’s van Julia Quinn. Zijn achtergrond, alle drama met zijn been en vader, zorgde voor een originele twist en zet daartegenover een dramatische dame zoals Sarah en boem, chemie! Tenminste, wel als Julia Quinn het schrijft. De aantrekkingskracht tussen Sarah en Hugh was echt puur genieten, en dat is toch eigenlijk ook wel de reden waarom ik de boeken van Quinn zo trouw blijf lezen.

Ik kreeg een beetje Pride & Prejudice vibes? En dan heb je me ook al hoor. Een beetje miscommunicaties, wat vooroordelen, de niet zo secret pining? Yes, dit is hoe een historical romance moet zijn. Enorm genieten! Nu hoop ik nog dat ik dit boek ergens voor een leuk prijsje op de kop kan tikken, zodat mijn collectie wel compleet wordt!

Wat is jouw favoriete boek van Julia Quinn?

Liefs,
Marleen

Titel: Een gevoelige snaar ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 363 ♥ ISBN: 9789022598429 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.