This month’s Favoritez #92 – juli 2024

Juli is voorbijgevlogen. Elke keer was ik weer opnieuw geschokt hoever we al in de maand zaten en al helemaal dat de maand alweer voorbij is. Juli was wat wisselvallig qua weer, dus ik duim als een malle dat dit in augustus echt beter gaat zijn. Maar goed, eerst even een terugblikje op juli. Kijk je mee?

In juli heb ik – voor mijn doen – veel voetbal gekeken. Dat begon met een borrel thuis toen Nederland (de achtste, kwart? Geen idee) moest voetballen. Het zal nooit een hobby worden, maar met hapjes is het helemaal geen straf, haha.

Begin juli stond ons eerste tripje sinds de verhuizing op de planning, namelijk Malmö en Kopenhagen! We vlogen naar Kopenhagen waar we eerst de trein naar Zweden pakten. De eerste drie dagen spendeerden we in Malmö en hoewel dit een leuke stad is, waren we hier een beetje te lang. Ik zou je deze stad aanraden voor 1 dagje vanuit Kopenhagen, maar 2/3 dagen is echt een beetje te lang. We hebben hier overigens wel vet lekkere pastries gegeten en lekker door de stad geslenterd.

En we hebben een hele mooie bibliotheek bezocht!

Na drie dagen Malmo was het tijd om weer naar Kopenhagen te gaan. En hoewel deze stad al jaren op mijn bucketlist stond, vonden we ‘m helaas behoorlijk tegenvallen. Het was een combinatie van te hoge prijzen, behoefte aan rust, de stad is eigenlijk grotendeels hetzelfde en ook hier waren te lang. Ik zou je Kopenhagen aanraden voor bijvoorbeeld 2, maximaal 3, dagen, als tussenstop tijdens een roadtrip door Denemarken of Zweden, maar niet per se als stedentrip op zich. Daarvoor zijn er veel leukere steden in Europa, als je het mij vraagt.

De laatste avond keken we met heel wat andere Nederlanders (en oke, heel wat Engelsen) de halve finale van het EK. Helaas niet met de uitslag die we hadden gehoopt, maar aan onze oranje kleding heeft het in ieder geval niet gelegen 😉

Thuis besloten we weer een dagje naar Enschede te gaan. We hebben daar jaren gewoond, dus er was een tijd dat we daar maandelijks kwamen, maar nu waren we er al jaren niet meer geweest. Heel gek, want Enschede heeft een heel leuk centrum met heel veel leuke winkels. Wij hebben heerlijk geluncht bij Frank & Charlie, dikke tip als je ooit in Enschede bent!

Yess, lekker buiten lunchen, ook al is een simpele boterham op maandag, haha!

Wanneer je boek matcht bij je broek…

Ik was op een vrije donderdagmiddag van plan om de stad in te fietsen en bij een koffietentje artikeltjes te schrijven, maar ik besloot uiteindelijk toch te thuis te blijven en in de tuin te gaan zitten. En wonder boven wonder kreeg ik daar behoorlijk wat uit mijn vingers!

Oooh, wat waren de laatste weekenden van afgelopen maand heerlijk! We hebben lekker veel in de tuin gezeten, mét zelfgemaakte cocktails en uiteraard een stapel boeken. Dit was een limoncello spritz met verse frambozen, jum!

En bij dit heerlijke weer hoort ook een lekkere, zomerse lunch. Ik maakte deze smoothiebowl met frambozen, yoghurt, muesli en vers fruit.

Dikke tip, dit boek! Ik kocht ‘m voor 0,99 en begon er eigenlijk gelijk in. Enorm genoten!

Kijk dan wat een mooie zonsondergang! We hebben de laatste tijd sowieso prachtige sunsets in de nieuwe wijk. Alleen een beetje jammer dat die kranen er nog staan, haha! Maar die zijn volgend jaar als het goed is weg!

Taartje! Of toetje? We kregen visite van mijn ouders en oma, dus we doken de keuken in voor deze pavlova’s. Blijven een favoriet, hoor!

EN YES! Onze overkapping is af! We hebben nu prachtige shutters die open en dicht kunnen! Alleen nog wat lampjes erin en dan is ‘ie echt helemaal af!

Ik ging afgelopen maand slechts 1 keer naar kantoor, maar wel met een fijn boek en koffie. Ik las dit boek op de terugweg uit, want ik zat uiteindelijk bijna 5 uur in de trein die dag, oepsie.

Vrijdag is voor boekfoto’s. Ik had nog heel wat foto’s te maken, dus ik besloot alles op het logeerbed te gooien en een hele lading foto’s te maken. Heel tevreden met het resultaat.

De trap voor mijn boekenkast kwam binnen… Hij moet nog even geschilderd en bevestigd worden, maar dan? HET IS ZO GAAF!

Lieve Mango kwam halverwege juli eindelijk thuis en ik heb heeel veel met hem geknuffeld de afgelopen weken.

Ook in het nieuwe huis: koffie in bed met een goed boek.

Ook in de zomer druk aan het studeren: ik ben op dit moment bezig met mijn vierde (van de 6) vak via de Open Universiteit. Over het algemeen zit ik in mijn kantoor als ik studeer, maar met het mooie weer kon ik het niet laten om ook een paar middagjes buiten te zitten.

 

 

En we sloten de maand heel erg fijn af met een etentje met Lau bij ‘t Zusje in Deventer. Jum!

Hoe was jouw maand?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.