Terschelling & Ameland – Susan Muskee

Daar ben ik weer met een nieuwe recensie over de heerlijke Waddenliefde-serie van Susan Muskee. Zoals ik mijn recensie van de eerste twee delen al schreef: de must read voor deze zomer! Vandaag lees je wat ik van de verhalen op Terschelling en Ameland vind.

(1) Terschelling
Valerie is geboren en getogen op Terschelling. Ze runt de souvenirwinkel die haar moeder ooit is gestart en organiseert fietstochten over het eiland. En o ja, ze is tot over haar oren verliefd op Tobias, haar buurman, beste vriend én collega. Maar een vriendschap die overgaat in liefde is iets wat alleen in boeken gebeurt, dus Valerie is mooi niet van plan om Tobias de waarheid te vertellen. Totdat galeriehoudster Nanda naar het eiland verhuist en het wel héél gezellig met Tobias heeft. Valerie had net besloten Tobias los te laten, dus voor haar is het nu echt te laat… Of toch niet?

(2) Ameland
Nienkes vriend Rens heeft voor een prikkie het vakantiehuisje van zijn oma Bep op Ameland overgenomen. Een regelrechte bouwval – vandaar de prijs. Nienke ziet de bui al hangen: met vier linkerhanden is samen verbouwen een recipe for disaster. Om nog maar te zwijgen over de druk die dat op een (toch al wankele) relatie legt. Maar aangezien de vonk ooit oversloeg op Ameland, sluiten ze een deal: één zomer lang proberen ze het vakantiehuisje op te knappen. Als dit niet lukt, gaat het terug in de verkoop. Tussen de verfblikken en badkamertegels bloeit hun liefde voor het eiland steeds meer op. En misschien ook de liefde voor elkaar…

Nog even kort: Susan Muskee heeft zes (6!) verhalen geschreven die zich afspelen op de Nederlandse wadden (en het Duitse eiland Borkum) en als je een beetje bekend bent met de schrijfstijl dan weet je dat het puur genieten wordt. De verhalen zijn gebundeld in drie boeken (die je heel tof kunt omdraaien) en elk boek heeft twee verhalen. In het tweede boek zijn Terschelling en Ameland gebundeld. Hier lees je mijn recensie over het eerste boek: Texel & Vlieland.

Terschelling heeft de welbekende friends to lovers trope en hoewel ik daar niet heel veel echt warm voor loop, vond ik ‘m in Terschelling heel erg leuk. En dat komt grotendeels ook wel door de sfeer, want hoe leuk is zo’n klein souvenirwinkeltje? Suus heeft het heerlijk – hoe kan het ook anders – uitgewerkt en ik heb echt juichend op de bank gezeten voor Valerie en Tobias. En dat einde? OM TE JANKEN! Ik heb echt tissues bij dit deel nodig gehad hoor, dus be prepared!
Waardering Terschelling: ****,5

Op Ameland volg je Nienke en Rens die een bouwval als vakantiehuisje hebben gekocht en to be honest, die kwam een beetje iets te dichtbij door de bouw die wij de afgelopen maanden hebben gehad. Maaarrrr… ik ben dol op de marriage (of in dit geval relatie) in trouble trope (is dat een officiële benaming?), dus who cares dat ik nog een keer alle drama die bij een (ver)bouw(ing) komt kijken voor mijn kiezen kreeg? Deze keer gelukkig lekker vanaf eigen bank, maar het verhaal is zo neergezet dat het echt lijkt alsof je zelf op een luchtbedje in die bouwval ligt, ha! En tel daarbij een lief stel dat langzaam weer naar elkaar groeit? Chefs kiss!
Waardering Ameland: ****

Dus, mocht je deze serie nog niet hebben gekocht, GA DAT DOEN! Voor maar €30,- heb jij gewoon zes heerlijke verhalen deze zomer. Wat wil je nog meer?

Liefs,
Marleen

Titel: Terschelling & Ameland ♥ Auteur: Susan Muskee ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 312 ♥ ISBN: 9789402715446 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel HarperCollins!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.