De verloren troon – Holly Black

Vorig jaar kocht ik De gestolen erfgenaam van Holly Black. Allereerst omdat de cover en de edges gewoon prachtig waren, maar ook omdat ik na de Elfhame-trilogie heel benieuwd was naar het verhaal van Eik. Dat verhaal vond ik een tikkeltje tegenvallen, maar ik was alsnog wel benieuwd naar het vervolg in deze duologie. Dat boek mocht ik als verrassing van Boekerij ontvangen, maar ik was er nog niet eerder aan toegekomen. Inmiddels heb ik ‘m dus wel gelezen en je leest vandaag mijn recensie!

Een gevangen prins. Een wraakzuchtige koningin. En een strijd die de toekomst van Elfhame zal bepalen.

Prins Eik moet boeten voor zijn verraad. Als hij wordt gevangengenomen in het ijskoude Noorden wordt hij onderworpen aan de wil van een monsterlijke nieuwe koningin. Hij zal al zijn sluwheid en charme in de strijd moeten gooien om zijn lot te ontlopen.

Koning Cardan en Koningin Jude zullen er alles aan doen om hun gestolen erfgenaam terug te krijgen. Terwijl aan de andere kant van Elfhame Eik een belangrijke keuze moet maken: gaat hij proberen het vertrouwen terug te winnen van het meisje van wie hij altijd heeft gehouden, of blijft hij Elfhame trouw en overhandigt hij de noodzakelijke middelen om een einde te maken aan de oorlog? Ook als dat het einde van Wren betekent?

Nu er een nieuwe oorlog aan de horizon opdoemt draait het niet langer om wat Eik kan doen om iedereen van wie hij houdt in leven te houden. De vraag is eerdere wie hij zal verdoemen om er heelhuids aan te ontsnappen.

De gestolen erfgenaam, het eerste deel, vond ik dus een tikkeltje saai en een beetje tegenvallen. Gelukkig is De verloren troon dat helemaal niet! Hoewel het bijna een jaar geleden was dat ik het eerste deel had gelezen, zat ik er vanaf de eerste hoofdstukken direct in. En waar De gestolen erfgenaam (voor mij verrassend genoeg) niet vanuit Eiks perspectief was geschreven, is dit tweede deel dat wel. En dat vond ik zo tof! Hij is echt een bijzonder en tof personage en perfect uitgewerkt tegen de achtergrond van Elfhame.

Ook vond ik het heel tof dat je in dit deel wat meer in de (bekende) wereld van Elfhame terecht komt. Oude bekenden uit de trilogie over Cardan en Jude komen veelvoudig in beeld en dat was ZO ENORM GENIETEN! Daarnaast zit er ook heel veel spanning in, waardoor je eigenlijk het hele boek hooked blijft. Dit boek past perfect in het rijtje van de Elfhame trilogie, LOVED IT!

Yes, wat een heerlijk tweede deel in deze duologie. Voor mij veel beter dan het eerste deel en ik heb genoten!

Heb jij deze duologie al verslonden?

Liefs,
Marleen

Titel: De verloren troon ♥ Auteur: Holly Black ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789022598603 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen van Boekerij, dankjewel!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.