Vallen en opstaan – Sarah Turner

Dit jaar doe ik weer mee aan de #12booksby12friends challenge en een van de boeken die me getipt is, is Vallen en opstaan van Sarah Turner. De flaptekst klonk heel erg mooi, dus ik voegde dit boek met veel plezier toe aan mijn TBR. Ik las het boek in juli via Kobo Plus en je leest vandaag mijn recensie!

Een hartverwarmend verhaal over het zoeken naar kracht en over het vinden van de magie in simpele dingen Beth houdt nooit lang iets vol. Ze heeft meer baantjes en relaties versleten dan ze durft te tellen en ze slaapt nog altijd in haar oude kamertje, bij haar ouders dus. Ze heeft het echt wel geprobeerd, maar behalve haar vaste pubavond op vrijdag wil het gewoon niet lukken met die vastigheid. Dan, op een doodgewone ochtend, verandert alles. Een onvoorstelbare tragedie zet Beths leven op zijn kop wanneer zij totaal onverwacht de kinderen van haar zus onder haar hoede krijgt: tiener Polly en peuter Ted. Zo begint een nieuw bestaan met verhaaltjes voor het slapengaan, ouderavonden en olifantenknuffels. Maar zonder ooit eerder voor iemand verantwoordelijk te zijn geweest, vraagt Beth zich af: wat als ik deze taak niet aankan? Met hulp van haar beste vriend Jory en haar aandoenlijke, eenzame buurman Albert ontdekt Beth dat ze deze keer zal slagen, ook al is het met keihard vallen en opstaan.

Dit is denk ik het eerste boek in deze challenge die ik een beetje vond tegenvallen. En dat kwam niet per se omdat het boek slecht was, maar wel hoe ik de hoofdpersoon vond. Want het verhaal en het idee achter het verhaal is heel erg tof. Het is een emotioneel verhaal, met een donker en treurig randje, maar wel eentje dat je aan het denken zet en wat je waarschijnlijk niet in de koude kleren gaat zitten.

En ik ben ook absoluut geraakt door het verhaal. De manier waarop de auteur het verdriet van de kinderen en de rest van de familie op papier heeft gezet vond ik hartverscheurend. Maar ik had echt veel te veel moeite met hoe Beth is neergezet. Ik wilde haar ongeveer elk hoofdstuk een trap onder haar kont geven of haar achter het behang plakken. Wat een verwend, verschrikkelijk personage. Ja, ze krijgt veel op haar bordje, maar de manier waarop ze de hele tijd aan het klagen en zeuren was? Nop, ga iemand anders lastigvallen.

Tel daarbij haar verschrikkelijke moeder en ik was done. Ik heb voor mijn doen ook heel lang over dit boek gedaan en dat kwam omdat ik moeder en dochter echt met mate kon verdragen. En ja, ik snap dat het verhaal ook grotendeels draait om de ontwikkeling van Beth en de manier waarop zij in haar nieuwe rol moet groeien, maar moet dat met zoveel zelfmedelijden? Heel jammer, want het verhaal an sich is echt heel erg mooi. Met een ander personage had dit zomaar een nieuwe favoriet kunnen worden!

Helaas, maar niet elk boek kan je natuurlijk liggen. Ik denk dat dit echt een gevalletje it’s me and not you, want ik heb voornamelijk positieve recensies gelezen. Dus, probeer dit boek zeker voor jezelf en laat je me dan weten wat je van Beth vond? 😉

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Vallen en opstaan ♥ Auteur: Sarah Turner ♥ Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789044934007 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.