Queen Charlotte – Julia Quinn & Shonda Rhimes

Ik ben fan van de boeken van Julia Quinn en al helemaal van de serie Bridgerton. Ik heb de serie inmiddels al drie keer helemaal gekeken en ben van plan om daar nog minstens twee keer aan toe te voegen. Ook heb ik enorm genoten van Queen Charlotte, die vorig jaar op Netflix verscheen. Naast de serie verscheen er ook een boek en die heb ik eindelijk gelezen! Vandaag lees je mijn recensie.

In 1761, op een zonnige dag in september, ontmoeten een koning en een koningin elkaar voor het eerst. Enkele uren later zijn ze getrouwd.

Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, geboren als Duitse prinses, is mooi, koppig en buitengewoon intelligent. Niet bepaald eigenschappen die het Britse hof zoekt in de echtgenote van de jonge koning George III. Maar haar wilskracht en onafhankelijkheid blijken hard nodig nu ze getrouwd zijn, want George heeft geheimen. Geheimen die gevaarlijk genoeg zijn om de monarchie op haar grondvesten te doen schudden.

Als nieuw lid van de koninklijke familie moet Charlotte haar weg vinden in de ingewikkelde politiek van het hof, terwijl ze tegelijkertijd haar hart moet bewaken. Want ze wordt verliefd op de koning, ook al duwt hij haar voortdurend weg. Bovenal zal ze moeten leren regeren en inzien dat haar beslissingen grote gevolgen hebben. Ze moet vechten voor zichzelf, voor haar man en voor haar volk, dat naar haar kijkt voor sturing en gratie. Want ze zal nooit meer gewoon Charlotte zijn. In plaats daarvan moet ze haar lot vervullen – als koningin.

Dit boek is verscheen bij de serie en is daarmee dus anders dan de andere boeken van Bridgerton, aangezien die boeken al jaren oud zijn en de serie daarop gebaseerd is. Koningin Charlotte is echt het boek bij de serie en is daarom bijna een script van de serie. En dat vond ik heerlijk. Ja, je leest weinig nieuws en je kunt de hoofdstukken bijna uittellen als je de serie hebt gelezen, maar de schrijfstijl is gewoon enorm fijn en het boek is onmogelijk om weg te leggen.

Ook vond ik het heeeel tof dat je dit boek vanuit verschillende perspectieven leest. Je leest het, uiteraard vanuit Charlotte, maar ook vanuit Lady Danbury, George en Brimsley. Dat is uiteraard ook in de serie zo, maar in het boek krijg je nog een extra kijkje in hun hoofd en leer je zo beter kennen. Overigens komt niet alles uit de serie terug, maar wel veel. Je kunt het zien als een soort extra dimensie bij de serie? Perfect voor de fans!

Ik heb echt enorm genoten en had gelijk zin om de serie opnieuw te kijken. Dit boek is een dikke aanrader voor de fans van de boeken van Julia Quinn, maar ook zeker voor de fans van de serie. Bereid je voor op alle gedachten van Charlotte en de andere toffe personages en laat je gewoon lekker onderdompelen in die heerlijke wereld.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Queen Charlotte ♥ Auteur: Julia Quinn & Shonda Rhimes ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 428 ♥ ISBN: 9789022599358 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.