De ravenjongens – Maggie Stiefvater

Een van de boeken die gelijk opviel in de zomercatalogus van Boekerij was De ravenjongens. Niet een nieuw boek op de Nederlandse markt, wel eentje in een nieuw (prachtig) jasje. Toen het boek voor het eerst in 2014 verscheen is het een beetje langs me heen gegaan, maar door de prachtige uitgave van Boekerij belandde dit boek wel direct op mijn TBR! Vandaag lees je wat ik ervan vind.

Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen van hen die gaan sterven zien. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey, en hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft Blues spiri­tuele familie haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze geloofde nooit dat deze voorspelling echt zou uitkomen. Maar nu haar ­leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens is ze daar niet zo zeker meer van.

Zoals ik hierboven al schreef, Boekerij heeft er echt een prachtig boek van gemaakt. De cover schreeuwt om aandacht en de edges zijn werkelijk prachtig. En alleen om die reden vind ik het daarom ongelofelijk jammer dat dit boek echt compleet niet mijn ding is (want daarom is de kans ook niet heel groot dat de andere delen in mijn kast komen). De flaptekst klonk enorm tof, maar ik kwam niet in het verhaal. Vanaf de eerste pagina had ik het idee dat ik ongeveer bij het derde hoofdstuk was ingestapt. Daardoor bleef het hele verhaal een beetje vaag en onduidelijk. Ik was wel vanaf het begin intrigued, maar helaas bleven de antwoorden uit, waardoor ik de tweede helft een beetje met tegenzin heb gelezen.

Het werd voor mij ook niet bepaald duidelijker. Ik miste net iets teveel informatie om lekker in het boek te komen en snapte bepaalde gebeurtenissen, keuzes van personages of reacties ook niet altijd. En hoewel er voldoende gebeurt, vond ik het niet echt interessant, juist omdat ik het niet altijd begreep. Het was gewoon te vaag, voor mijn gevoel. Heel jammer, want de personages zijn bijzonder en apart genoeg om een heel tof boek (of zelfs serie neer te zetten). En hoewel ik op zich benieuwd ben naar de ontwikkeling van bepaalde gebeurtenissen (bijvoorbeeld de vloek van Blue of de ontwikkeling van Noah), denk ik niet dat ik heel snel de andere delen van dit boek zal oppakken (hoe mooi Boekerij de covers ook maakt).

Dit is echt een gevalletje van you love it or you hate it. Nadat ik ‘m uit had gelezen ging ik eens neuzen op Goodreads en de meningen zijn echt heel erg verdeeld. Of je vindt dit boek het einde, of je vindt ‘m te vaag (net als ik). Echt eentje die je zelf wilt ontdekken, dus!

Heb jij dit boek al aan je TBR toegevoegd? Of heb je ‘m al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De ravenjongens ♥ Auteur: Maggie Stiefvater ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 368 ♥ ISBN: 9789049204044 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar gekregen, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik las dit boek jaren geleden in het Engels, maar ik snapte er geen bal van. Daarom wil ik het nu in het Nederlands een kans geven, kijken of het nu duidelijker wordt voor mij.

  2. Ik heb alle delen gelezen. Omdat ik het eerste en tweede deel destijds zo bloedgoed vond en de laatste twee delen maar niet vertaald werden heb ik ze maar in het Engels gelezen. Misschien ga ik herlezen in het Nederlands!
    Ben sowieso mega fan van deze schrijfster. Ook Dodenrit, De Wolven van Mercy Falls en de Heartbeat boeken vond ik gewèldig!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.