Groetjes, Danny – Julietta Henderson

Eerder las ik De goede grap van Norman Foreman. Dat was een mooi, liefdevol en emotioneel verhaal dat me nog lang is bijgebleven. Om die reden sprong ik dan ook gelijk op toen Uitgeverij de Fontein bekend maakte dat ze een nieuw boek van die auteur gingen vertalen. Groetjes, Danny klonk heel erg mooi, dus die belandde gelijk op mijn TBR. Vandaag lees je wat ik ervan vind! Lees je mee? 

Danny Mulberry’s leven staat stil sinds… nou ja, sinds toen. De meeste avonden zit hij in de kroeg, de rest van de tijd woont hij in het tuinhuis van zijn beste vriend. Als een van zijn dronken stunts de krant haalt en hij geroemd wordt als een moderne filosoof, ontvangt Danny opeens brieven van mensen die denken dat hij daadwerkelijk de wijsheid in pacht heeft.

Wolfie is de tienerdochter van Danny’s zus Lou, de zus die Danny al zestien jaar niet gezien heeft. Lou heeft hulp nodig, dus als Wolfie Danny’s foto in de krant ziet, zoekt ze hem op. Opeens is Danny een grote broer, een oom, en de inspiratie voor een aantal verloren zielen. Kan hij de man worden die zij allemaal willen dat hij is?

Waar De goede grap van Norman Foreman me vanaf de eerste pagina’s direct in het verhaal zoog, was dat bij Danny wel anders. Ik had in het begin een beetje moeite met de manier van vertellen. Je leest het verhaal vanuit Danny en Wolfie, het nichtje van Danny dat opeens op de stoep staat. Het zorgt voor een goede afwisseling, maar beide personages staan behoorlijk negatief in het leven. Zo lijkt sarcasme Danny’s tweede naam te zijn en hij lijkt compleet geen zelfrespect te hebben. Ik had daardoor in het begin weinig sympathie voor Danny, waardoor ik ook niet echt lekker het verhaal in komt.

Maar dan… langzaam begin je alle personages beter te begrijpen. Via de andere personages leer je Danny te waarderen. Want iedereen is dol op Danny, alleen lijkt Danny dat niet in te zien. En hoewel hij zelfs aan het einde van het boek nog wel wat meer zelfvertrouwen mag hebben, heb je, als je dit boek dichtslaat, Danny en de rest echt in je hart gesloten. Het verhaal is hartverwarmend, origineel en lief, precies zoals Hendersons andere boek. Wederom een bont gezelschap, bijzondere typetjes en een boek dat uiteindelijk voelt als een knuffel. Ik meld me nu alvast aan als lezer bij een nieuw boek van Henderson! Want af en toe is dat gewoon precies wat je nodig hebt.

Door de leeservaring weet ik niet zo goed wat voor waardering ik aan het boek moet hangen. Als je mij bij de eerste helft zou vragen hoeveel sterren ik zou uitdelen, zou ik niet boven de drie zijn uitgekomen. Maar het hartverwarmende en de prachtige boodschappen die vooral in de tweede helft om de hoek komen kijken, zorgen er juist voordat ik met vijf sterren wil gaan strooien. Dus, om het eerlijk te houden: 4! 😉

Heb jij al eens een boek van Julietta Henderson gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Groetjes, Danny ♥ Auteur: Julietta Henderson ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789026165801 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel De Fontein. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.