De kus die alles veranderde – Lauren Kate

Uitgeverij Best of YA is lekker bezig met het uitgeven van heerlijke romances. Met de boeken van Ali Hazelwood, Carley Fortune en Lauren Kate hebben ze inmiddels een fijn fonds met fantastische romances. Zo heb ik een paar jaar geleden Een onverwachte wending verslonden, dus ik keek dan ook enorm uit naar haar nieuwe boek: De kus die alles veranderde. Vandaag lees je mijn recensie.

Op de bruiloft van haar beste vriendin Masha loopt Liv voor het eerst in tien jaar de knappe Jake tegen het lijf, die op de middelbare school haar grote rivaal was. Sindsdien is Livs leven niet bepaald volgens plan verlopen, terwijl Jake tot haar frustratie de ster van een succesvolle talkshow is geworden. Als Liv Jakes blik vangt op het moment van het jawoord, draait het universum plotseling om.

In dit nieuwe universum is ze geen pas ontslagen toneeldocent meer, maar een bekende actrice, met haar leven helemaal op de rit. Bovendien is ze getrouwd met Jake, die in deze nieuwe realiteit smoorverliefd op haar is. Al haar dromen zijn uitgekomen! Alles is perfect – behalve dan dat zowel Masha als haar moeder een hekel aan haar lijken te hebben… Is dit wel écht haar droomleven?

Zoals ik hierboven al schreef vond ik Een onverwachte wending heel erg tof en overtrof het mijn verwachtingen. Helaas was dat met dit boek van Kate niet het geval. Ik vond deze juist behoorlijk tegenvallen en daar baal ik van. Want dit boek had echt een heel sterk verhaal, met humor, romantiek en een serieus laagje kunnen worden. Maar ik liep tegen teveel dingen aan om echt van dit boek te kunnen genieten. De flaptekst geeft al aan waar het over gaat: een ander universum waar de hoofdpersoon opeens terecht komt. Dat is natuurlijk niet iets wat daadwerkelijk kan gebeuren (ga ik maar even van uit), maar dat betekent niet dat dat de rest van het verhaal niet geloofwaardig kan zijn. Maar dat was het niet. Ik heb regelmatig met opgetrokken wenkbrauwen gezeten toen Liv in haar ‘andere leven’ belandde.

Ook vond ik de zogenaamde enemies to lovers compleet niet geloofwaardig. Jake en Liv zouden aartsrivalen zijn en halen zogenaamd het bloed onder elkaars nagels vandaan. Het gedrag van Liv zou misschien passen in een YA op een middelbare school, maar niet bij iemand van bijna dertig. Het voelde kinderachtig en het omslagpunt van enemies to lovers kwam voor mij compleet uit de lucht vallen. Zo zonde, want dit boek had echt de potentie om een hele toffe romance te zijn, die het helemaal niet slecht zou doen op het witte doek.

Betekent dat dat ik dit boek helemaal niets vond? Nee, want de schrijfstijl is wel heel erg fijn. Het is vlot, grappig en, ondanks dat ik het verhaal maar mwa vond, vloog ik wel door het boek heen. Ik vond ook de vriendschap tussen Liv en Masha echt fantastisch en de relatie tussen Liv en haar moeder was ook chef’s kiss (wel in haar ‘normale universum’ uiteraard). Het boek heeft echter net teveel puntjes die ik echt wat minder vond. Jammer, want dit boek had anders zomaar een nieuwe favoriet van deze auteur kunnen worden!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De kus die alles veranderde ♥ Auteur: Lauren Kate ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 312 ♥ ISBN: 9789000392674 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.