Brug der zielen – V.E. Schwab

Een tijdje geleden werd ik verrast door Boekerij met een exemplaar van Brug der zielen, het derde deel in de Cassidy Blake-serie van V.E. Schwab. Ik heb de andere delen met plezier gelezen, dus ik was een blij boekenwormpje dat ik ook dit deel mocht ontvangen en aan mijn kast mocht toevoegen. Vandaag lees je mijn recensie!

Cass heeft eindelijk het idee dat ze het spokenjagen onder de knie heeft. Zij en haar spookachtige beste vriend Jacob hebben twee steden vol geesten overleefd tijdens de tv-serierondreis van haar ouders.

Maar niets kan Cass voorbereiden op New Orleans, waar alles wat spookt onder de blote hemel gebeurt. In een stad vol avontuurlijke tochten en tombes, lawaaierige muziek en allerlei soorten magie zou Cass kunnen verdwalen tussen alle kleurrijke maar akelige lokale legendes. En de stad heeft nog een grote verrassing in petto, een vijand die Cass nooit verwachtte: een dienaar van de Dood zelve.

Brug der zielen is het derde en laatste deel in een serie en echt een waardige afsluiter. Dit deel speelt zich af in New Orleans en ik denk niet dat de auteur een betere stad had kunnen kiezen om deze spooky serie mee af te sluiten. Dit boek is weer net iets duisterder als de eerder delen, waardoor de auteur de spanning goed heeft opgebouwd. Je leert nog meer over het geestenbestaan en alles wordt mooi afgesloten.

Deze serie zal nooit mijn favoriete serie worden, puur omdat het echt heel erg jeugdig is geschreven en gezien de leeftijd van de hoofdpersonen. Maar ondanks de jeugdigheid zit de serie wel echt heel erg goed in elkaar en is het echt niet alleen voor 12-15-jarigen. De setting maakt dit boek echt een voor alle leeftijden en hierdoor is New Orleans weer wat hoger op mijn to visit list verschenen.

Een heerlijk einde van een serie. En hallo, even een applausje voor de prachtige edges? Die moet je toch gewoon in de kast hebben?

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: Brug der zielen ♥ Auteur: V.E. Schwab ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 288 ♥ ISBN: 9789022599716 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.