Westwell: Zwaar en licht – Lena Kiefer

Tijdens de boekenmarkt liep ik toevallig tegen Westwell van Lena Kiefer aan. Niet een boek dat heel hoog op mijn TBR stond, maar Jennifer was heel erg enthousiast, dus ik was toch wel nieuwsgierig gemaakt. En wonder boven wonder, het boek heeft niet eens heel lang ongelezen in de kast gestaan! Vandaag lees je wat ik ervan vind!

Als Helena Weston terugkeert naar New York, heeft ze maar één doel: de naam van haar zus Valerie zuiveren, koste wat het kost. Tweeënhalf jaar geleden werden Valerie en Adam, elkaars grote liefde, dood aangetroffen in hun hotelsuite na een avondje feesten. Sindsdien heeft Adams familie geen kans onbenut gelaten om alle schuld van hun tragische eind bij Valerie in de schoenen te schuiven.

Helena is de enige die heilig in de onschuld van haar zus gelooft en ze doet er alles aan om erachter te komen wat er die noodlottige nacht echt is gebeurd. In haar zoektocht naar de waarheid loopt uitgerekend Jessiah Coldwell – Adams jongere broer – haar in de weg. Helena weet dat ze Jess diepgrondig zou moeten haten. En toch maakt hij gevoelens in haar los waartegen ze al snel geen weerstand meer kan bieden…

Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden? Aan de ene kant is het absoluut geen slecht boek. De wereld van de rijksten van de rijksten in Manhattan, het vleugje spanning door de dood van broer en zus, de opbloeiende romantiek tussen de hoofdpersonen. Alles zit er in om dit een hele fijne romance te maken. En ik heb ook echt wel genoten en heb dit boek in een vrij rap tempo uitgelezen.

Maar toch… voelde alles een beetje gemaakt? Het boek is geschreven door een Duitse auteur en ik denk dat ze iets te veel heeft geprobeerd om het geloofwaardig te maken dat het boek zich in NY afspeelt. Sommige dingen lagen er net te dik op, waardoor de focus daar voor mijn gevoel te veel op lag. Naast dit boek wel een beetje Romeo & Julia vibes heeft, deed het me ook wel een beetje denken aan Maxton Hall van Mona Kasten en Duizend hoog van Katharine McGee?

Hoewel ik nog niet helemaal overtuigd ben, ben ik wel heeeel benieuwd naar het vervolg. Naast dat het boek eindigt met een cliffhanger, wil ik ook gewoon weten wat er met Adam en Valerie is gebeurd en hoe de relatie tussen Helena en Jess zich verder gaat ontwikkelen. Dus laat deel 2 maar komen!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Westwell: Zwaar en licht ♥ Auteur: Lena Kiefer ♥ Uitgeverij: Love Books
Aantal pagina’s: 382 ♥ ISBN: 9789021488806 ♥ Waardering: ***,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.