Ga als een rivier – Shelley Read

Vorig jaar kreeg ik van Janneke voor mijn verjaardag het boek Ga als een rivier. Zij was heel erg enthousiast en het verhaal klonk erg mooi. Toch belandde het boek best lang ongelezen in de kast, hoe dan? Tot vorige maand! Vandaag lees je mijn recensie!

Colorado, 1949. Op een koele herfstochtend loopt de zeventienjarige Victoria Nash naar haar dorp met een gammele wagen vol perziken uit het late seizoen. Als ze een kruispunt nadert, stopt een mysterieuze vreemdeling met ravenzwarte ogen om haar de weg te vragen. Ze kan links afslaan of oversteken. Maar dat doet ze niet.

Net zoals een enkele regenbui de oevers van een rivier kan uithollen en haar loop kan veranderen, zo zal de toevallige ontmoeting Victoria’s wereld op zijn kop zetten en uitwissen wie ze daarvoor was. Binnenkort zal ze gedwongen zijn om diep de natuur in te vluchten en haar leven – en haar kostbaarste bezit – achter zich te laten.

Dit verhaal deed me heel erg denken aan Daar waar de rivierkreeften zingen. Dezelfde vibe, een soortgelijke setting en een soortgelijk personage. Dat boek vond ik heel tof, dus niet zo gek dat ik Ga als een rivier ook indrukwekkend vond. Het is een verhaal vol emotie en drama, maar op zo’n mooie, rustige manier verteld, dat je het verhaal en hoofdpersoon Victoria niet anders in je hart kunt sluiten.

Ik moet wel zeggen, op grond van de achterflap en het begin van het boek had ik verwacht dat het verhaal wel een hele andere kant op zou gaan. En stiekem vond ik dat een beetje jammer. Ja, door een bepaalde gebeurtenis begint alles te rollen en ik snap ook zeker waarom de auteur voor die gebeurtenis heeft gekozen. Desondanks was het ook heel heftig en voelde het iets te groot. Pff, dit klinkt waarschijnlijk heel erg vaag als je dit boek niet hebt gelezen, maar ik wil echt proberen niets te spoilen.

Dit boek is een verhaal over een enorm sterke vrouw en de kracht om door te gaan. Om steeds weer een stap te zetten en je niet klein te laten krijgen door de mannen om je heen. Om ongelofelijk zware keuzes te maken. Dit boek is een verhaal over een zoektocht in een prachtige setting. Absolute must read!

Ik snap helemaal waarom Janneke (en met haar nog heel veel anderen) zo enthousiast zijn, want ik ben het er helemaal mee eens. Dikke tip!

Liefs,
Marleen

Titel: Ga als een rivier ♥ Auteur: Shelley Read ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789021037004 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.