Voor de 4e keer London: Dingen die ik nog wil doen

We waren nog maar net terug uit Champagne toen we onze volgende trip al hadden geboekt. Met de jaarwisseling vinden we het altijd heerlijk om lekker weg te gaan en dit jaar gaan we naar London! Heel erg veel zin natuurlijk en ik kijk nu al uit naar alle leuke dingen die we daar gaan doen. Voor mij is het mijn vierde keer in de Engelse hoofdstad en ik heb een lijstje gemaakt met dingen die ik nog graag wil zien/doen/bezoeken. Kijk je mee?

Tate Modern
De meeste musea in London zijn gratis, maar toch ben ik nog in heel weinig musea geweest in deze stad. Tate Modern staat hoog op mijn lijstje en natuurlijk helemaal perfect om in de winter te doen (lekker binnen rondslenteren). Hopelijk hebben we hier tijd voor en kan ik dat bekende musea van mijn lijstje afstrepen.

Een musical op West End
Toen we bijna drie jaar geleden in New York waren bezochten we een musical op Broadway. Sindsdien staat een musical op West End ook nog op mijn verlanglijstje en dat gaan we afstrepen in december. We zitten nog even te twijfelen naar welke musical we willen gaan, maar het wordt hopelijk fantastisch! Heb je nog een leuke tip voor een musical die we moeten gaan zien?

Covent Garden
Covent Garden is een hele toffe wijk in London waar ik (volgens mij) nog nooit ben geweest, in ieder geval niet bewust. Met een prachtig straatbeeld en toffe hotspots wil ik hier een heerlijk dagdeel besteden. Hopelijk is het droog (of misschien wel met sneeuw!) en kunnen we hier lekker slenteren en daarna opwarmen met een warm drankje bij een schattig cafeetje. Nu al zin in!

Een afternoon tea op een toffe plek
De vorige keer dat ik in London was met mijn vriend hebben we een high tea bij Harrods gedaan. Een afternoon teahoort gewoon bij London, dus ik ben nu op zoek naar een nieuwe, mooie plek om lekker te genieten van thee en hapjes. Heb je nog een tip?

De tofste hotspots ontdekken
Tijdens een stedentrip vind ik het altijd heerlijk om nieuwe hotspots te ontdekken. Leuke koffietentjes, fijne lunchplekjes of mooie cafeetjes waar je de lekkerste taartjes kunt eten. Als het er dan ook nog fantastisch uitziet is dan mooi meegenomen. Ik heb inmiddels al een fijn lijstje met spots die ik wil bezoeken, waaronder het roze Peggy Porschen (sorrynotsorry Vin), maar mocht je nog tips hebben, gooi ze hieronder!

Borough Market
Borough Market is een soort overdekte foodhall waar ik ook nog nooit ben geweest. Ik hou van foodhallen (want hallo, eten!), dus deze staat uiteraard op het lijstje. Ik ben al op verschillende websites tegengekomen wat je daar echt moet proeven, dus ik ben heel benieuwd!

Boekwinkeltjes bezoeken
De vorige keer dat we in London waren las ik zelden Engels, maar nu natuurlijk wel een stuk meer dus ik ben van plan om mezelf wat verlate kerstcadeautjes te geven en wat boekwinkels te bezoeken. Daunt Booksstaat in ieder geval op mijn lijstje, maar ik ga nog even verder op zoek naar leuke winkeltjes die ik niet mag missen.

Westminster Abbey
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit binnen ben geweest in de bekenste kerk van London. Natuurlijk zijn we er wel langsgelopen, maar nu wil ik ook naar binnen. Toch nog iets echt toeristisch tijdens onze trip.

Er zal ongetwijfeld nog genoeg bij komen, maar we hoeven ons in ieder geval niet te vervelen. Mocht je nog tips hebben (graag!) gooi ze hieronder, vind ik leuk!

Liefs,
Marleen

You may also like

6 reacties

  1. Wat toevallig: ik ga meteen na kerst voor 4 dagen naar Londen! Het wordt mijn eerste keer daar, dus ik heb geen tips voor je. Heb jij nog tips voor mij? Aangezien jij er al vaker geweest bent.

  2. Ik vertrek maandag naar London voor drie dagen en ben er in november nog op een zaterdag, dus mocht ik dan op een leuk plekje voor bijvoorbeeld de afternoon tea stuiten, dan hoor je het!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.