Dingen die ik niet meer doe op een stedentrip

Ik hou enorm van reizen. Ik ben het gelukkigst als ik het vliegtuig (of oké, heel af en toe de auto) mag pakken om een nieuwe plek te ontdekken. De afgelopen jaren hebben we elk jaar een fantastische grote, verre reis kunnen maken en tussendoor de nodige stedentrips gemaakt. Tijdens onze laatste stedentrip naar Wenen viel me op dat ik bepaalde dingen niet meer doe tijdens een stedentrip en ik zet ze vandaag op een rijtje!

Alles doen wat je per se gezien moet hebben
Een van de dingen die ik al tijden niet meer doe is alles doen wat je ‘per se’ gezien of gedaan moet hebben. Van tevoren zoek ik altijd wat leuke dingetjes op die je kunt doen of zien en ik heb altijd een lijstje met bezienswaardigheden die ik graag zou willen bezoeken. En hoewel ik ze uiteraard graag wil zien, ga ik echt niet rennen om alles te zien in die paar dagen dat je in de stad bent. Ja, het is leuk om te zien en die bezienswaardigheden zullen ongetwijfeld niet door iedereen als must see’s worden aangemerkt, maar ik hoef niet alles per se te zien. Zo hebben wij in Wenen Schloss Belvedere overgeslagen, omdat het te warm was en we eigenlijk wel genoeg paleizen en musea hadden gezien. Helemaal prima, want weet je, het is onze stedentrip, haha!

Een OV-kaart of City Pass o.i.d. kopen
Oké, toegeven, dit hangt wel een beetje af van de bestemming, maar over het algemeen kopen we zelden een OV-kaart of City Pass (zo’n pas waar je verschillende bezienswaardigheden mee kunt bekijken). Zo gaan wij met de jaarwisseling naar London en daar zullen we waarschijnlijk wel een Oyster (soort ov-chip) kopen. Maar in de meeste gevallen proberen we zoveel mogelijk te lopen, want op die manier zie je natuurlijk het meeste van de stad. Als je hotel een beetje in het centrum zit, is het in meeste steden prima te lopen en als je dan een enkele keer met het OV wilt reizen kun je een apart kaartje kopen.

Haasten
Dit heeft heel veel te maken met het eerste puntje, maar wij haasten niet meer tijdens een stedentrip. In het begin probeerden we zoveel mogelijk te zien, zoveel mogelijk gedaan te hebben en vervolgens kwam je dan helemaal uitgeput thuis. Hoezo mini-vakantie? Dat proberen we zoveel mogelijk te voorkomen en dat lukt aardig kan ik je zeggen! Onze stedentrips naar Lissabon, Porto en Wenen dit jaar voelden echt aan als vakantie en toch hebben we heel veel toffe dingen gezien en gedaan. Maar vooral heel erg belangrijk, lekker alles op eigen tempo doen en vooral doen waar je zin in hebt! Heb je zin om een hele middag in het park te lezen? Lekker doen! Heb je zin om 3 taartjes te eten en de hele middag te blijven zitten? Lekker doen!

Wat ik wél doe
Daarnaast zijn er een aantal dingen die veel mensen ‘raar’ zouden vinden, maar waar ik me helemaal niets van aantrek. Zo gaan wij bijvoorbeeld regelmatig naar een Starbucks tijdens een stedentrip. Hoewel er altijd wel toffe koffieplekjes zijn (en waar we ook wel heel gaan), is een Starbucks op z’n tijd ook wel lekker! Of een enkele keer naar de Macdonalds? Ja hoor, doen we gewoon! Want soms heb je daar gewoon zin in, haha!

Wat zijn dingen die jij wel of niet doet tijdens een stedentrip?

Liefs,
Marleen

You may also like

2 reacties

  1. In London kun je tegenwoordig gewoon inchecken met je bankpas, mits die nfc of een chip heeft, dat zou je even moeten opzoeken. Maar een Oyster heb je niet meer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.