Tips om goed voorbereid op reis te gaan

Over circa een week stappen we in het vliegtuig naar Zuid-Afrika. We zijn ontzettend goed voorbereid en hebben er mega veel zin in. Wij zijn types die van te voren van alles uitgezocht moeten hebben, hotels hebben geboekt en het liefst een behoorlijk gedetailleerde planning hebben. Ben jij ook zo? Lees dan verder! Ben jij precies het tegenovergestelde? Stop dan met lezen of lees lekker verder om je te verkneukelen, haha!

De reden dat wij altijd heel goed voorbereid (proberen te) zijn is omdat we anders teveel missen. Wij kunnen best lui zijn en heel snel zeggen ‘O, kijken we later nog wel naar’, met het resultaat dat we uiteindelijk de helft niet hebben gedaan als we thuis zijn. Heel erg zonde, want je wil natuurlijk wel het meeste uit je reis halen. Daarom deel ik vandaag mijn tips om goed voorbereid op reis te gaan. Reis je mee?

VOORAFGAAND AAN HET BOEKEN

Wanneer ga je weg?
Dit is natuurlijk een inkoppertje, want je moet dit weten als je je vliegtickets wilt boeken. Maar het is ook van belang om te kijken of er wel iets te doen op de plek waar je heen wilt in de periode dat jij er heen wilt zijn. Zo is het bijvoorbeeld niet zo handig om in augustus en september naar Mexico en de Cariben te gaan, omdat je dan het orkaanseizoen hebt. Ben je (net als ik) niet zo van de hitte? Ga dan niet in de Zuid-Afrikaanse zomer (van december tot februari) naar Zuid-Afrika. En zo heb je veel bestemmingen die niet op elk moment van het jaar fijn zijn om te bezoeken. Kijk dus van te voren wat goede periodes zijn om een bepaald land of bepaalde stad te bezoeken.
Heel handig is het Reisplanner boekje van Columbus. Dit boekje is voor slechts €12,- te bestellen en bevat alle plekken ter wereld, inclusief temperaturen, beste reistijd en andere tips! 

Hoe lang wil je weg?
Goed, je weet waar je heen wil en wanneer. Dan is het de vraag hoe lang je weg wilt. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van je budget en je aantal vakantiedagen, maar ook wat je er allemaal kunt doen. Zo kan een weekje Porto heerlijk zijn, maar daar is niet zoveel te doen dat je je een week kunt vermaken. Drie dagen New York is daarentegen bijvoorbeeld veel te kort. Kijk daarom wat er allemaal te doen is op jouw bestemming en zoek uit wat je wil zien en doen. Aan de hand daarvan kun je een grove planning maken en weet je precies hoe lang je weg wilt.

EN DAN HEB JE GEBOEKT, YES!

Ben je net als ik echt een pietje precies, die echt alles uitzoekt van te voren? Yay, welcome to the club! Hieronder deel ik een aantal tips waar je toffe dingen kunt vinden die je op de plek van bestemming kunt doen.

Pinterest en (travel)blogs
Mijn favoriete medium om nieuwe dingen te ontdekken is Pinterest. Voorafgaand aan elke reis die we maken pluis ik Pinterest uit voor toffe hotspots, leuke bezienswaardigheden en dingen die je echt niet mag missen. Ik zoek vaak in zowel het Engels als in het Nederlands, zodat je nog meer tips kunt krijgen. Ik sla ze dan op in een aparte map op Pinterest zodat ik het nog een keertje kan terug lezen en schrijf gelijk de specifieke tips die ik graag wil gebruiken.

Daarnaast maak ik ook gebruik van andere bloggers. Inmiddels vind je heel veel travelbloggers die de hele wereld al hebben gezien en die graag hun favorieten tippen. Ga je favoriete bloggers na of zoek op Google naar nieuwe favorieten. Wedden dat je de leukste – onbekende – spots ontdekt?

Wil je het plannen nog een stukje verder tillen en een soort van schemaatje per dag maken? Dan heb ik daar ook nog twee tips voor je!

Controleer openingstijden
Dit is vooral handig tijdens een stedentrip als je maar een gelimiteerde tijd op een bepaalde plek bent.Kijk wanneer bepaalde dingen wel of niet open zijn zodat je niet voor een dichte deur staat. Wil je naar een bepaalde (food)markt kijk op welke dag het open is. Ook hebben sommige musea in bepaalde steden tijden in de week dat er gratis toegang is. Doe er je voordeel mee!

Plan dingen die bij elkaar liggen
Oké, beetje voor de hand liggend natuurlijk, maar plan dingen op één dag(deel) die dicht bij elkaar liggen. Maak er een leuke wandeling van (met bijvoorbeeld de gidsen van time to momo) zodat je een afwisseling hebt van toffe hotspots, bezienswaardigheden en winkeltjes. Als je van te voren al bepaalde plekken hebt opgezocht en je weet waar ze liggen mis je ze niet en hoef je de volgende dag niet helemaal terug naar een bepaalde wijk enkel om een roze latte te drinken. 😉

Dit zijn mijn favoriete tips om goed voorbereid op reis te gaan. Hoe bereid jij je voor? Ben jij team ‘alles voorbereiden’ of team ‘we zien wel waar we uitkomen’?

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.