3x Uitkijken naar Zuid-Afrika

Over ongeveer twee weken gaan we voor bijna vier weken naar Zuid-Afrika. We hebben er – uiteraard – mega veel zin en we kunnen niet wachten om al het moois van dit land zelf te mogen ontdekken. Inmiddels hebben we grotendeels goed voor ogen wat we allemaal willen zien en doen en wanneer we dit willen gaan doen. Hoewel bijna alles me echt fantastisch lijkt, zijn er drie dingen waar ik het meest naar uitkijk.  

Johannesburg  
Ik ben echt een stedenmeisje. Ik hou van citytrips en ook bij grote reizen vind ik de meeste steden echt geweldig. Hoewel ik natuur en strand natuurlijk ook fantastisch vind, maak je mij het gelukkigst met een mooie stad. Toen we gingen boeken had ik niet al te hoge verwachtingen van Johannesburg. Het scheen een onveilige stad te zijn, met niet al te veel dingen te doen. Toen we vervolgens verder gingen kijken bleek er wel degelijk heel veel te doen in de hoofdstad. We hebben een hotel op een volgens mij hele toffe plek vol toffe hotspots, er zijn musea en andere bezienswaardigheden die ik graag wil bezoeken. Nu al zin in en extra tof natuurlijk dat onze trip daar begint!  

Het Krugerpark
Natuurlijk mag een safari niet ontbreken als we naar Zuid-Afrika gaan. We hebben verschillende parken op ons lijstje staan met uiteraard bovenaan Het Krugerpark. We hebben een hotel zo goed als in het park en ik kan niet wachten om de Big Five te spotten (fingers crossed!). We hebben een heerlijk hotel met privézwembadje en barbecue, dus we gaan hopelijk een hele fijne tijd tegemoet!

Kaapstad 
Hoewel ik erg nieuwsgierig ben naar Johannesburg, ben ik het meest benieuwd naar Kaapstad. Ik heb nu al hele waslijst met dingetjes die we daar willen doen en restaurantjes die we willen bezoeken. Dit is volgens mij een hele toffe wereldstad waar je gerust twee weken kunt ronddwalen (helaas hebben we ‘slechts’ 5 dagen). We willen in ieder geval de Tafelberg op, de gevangenis op Robbeneiland bezoeken, naar een wijnproeverij en natuurlijk gewoon de stad ontdekken. Met heel veel toffe koffieplekjes, lunchtoko’s en hotspots voor avondeten hoeven we ons hier niet te vervelen en niet te verhongeren. Can’t wait!

Ben jij wel eens in Zuid-Afrika geweest? Heb je nog tips die we echt niet mogen missen? Please let me know!

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.