Een nieuwe travelbucketlist

Ik ben dol op reizen en op het ontdekken van nieuwe plekken. Mijn lijstje met bestemmingen waar ik ooit nog heen wil groeit en groeit maar en het lijkt alsof we nooit voldoende geld en vakantiedagen hebben om al die plekken te bezoeken. Ik deelde hier al eerder lijstjes met plekken waar ik nog heel graag naar toe zou willen gaan, maar inmiddels hebben we daar of al iets bezocht of hebben andere landen en plekken deze van de lijst gestoten. Vandaag heb ik een nieuw lijstje met dromen. Kijk je mee ?

Chili
Dit land heeft nooit op mijn radar gestaan, totdat blogvriendinnetje Anouk mij op dit land wees. Het Zuid-Amerikaanse land had ik nog nooit onderzocht als potentiele bestemming, maar wauw, wat ziet dat er fan-tas-tisch uit! Als je net als ik nog nooit over Chili hebt nagedacht raad ik je aan om nu even op Pinterest of Google te zoeken naar foto’s van Chili. Ik waarschuw je wel, je wilt er het liefst gisteren nog heen!

Oman
Ik moet eigenlijk stoppen met het volgen van Travelblogs, want ze zorgen er alleen maar voor dat ik nog vaker en naar nog meer plekken wil. Oman is zo’n plek. De blog We Are Travellers is daar niet zo lang geleden geweest en de foto’s en activiteiten zagen er waanzinnig uit. Volgens mij is dit geen bestemming waar je drie weken wilt zijn, maar meer voor een weekje tussendoor. Wanneer gaan we?

Japan
Dit land stond al op de radar voor dit jaar, maar uiteindelijk hebben we besloten om naar Zuid-Afrika te gaan. Echter staat Japan nog wel heel hoog op mijn lijstje, maar is het zeker geen goedkope bestemming. Ondanks dat het een Aziatisch land is, zijn de prijzen heel erg westers. Prima, maar daar moet natuurlijk wel voor gespaard worden. Hopelijk wordt deze bestemming de komende jaren een keer werkelijkheid!

Colombia
Dit land is door een combinatie van Backpack Bestemmingen van Roëll de Ram en door Wie is de mol op mijn lijstje verschenen. Als je WIDM dit seizoen hebt gevolgd weet je waar ik het over heb. En door de recente ontwikkelingen is het ook een stuk veiliger om door dit land te reizen. Misschien kunnen we over een paar jaar wel wat langer weg en dan een combinatie maken met bijvoorbeeld Panama, Costa Rica en Ecuador? Count me in! 😉

Maleisië
Dit land staat er ook al een tijdje op, maar door het boek Backpack Bestemmingen ben ik er opnieuw enthousiast voor geworden. Het lijkt wel een beetje op Thailand, maar dan wat minder toeristisch, denk ik! Nu hoef ik niet meer zo snel nog een keer naar Azië, maar mochten we beslissen om weer een keer die kant op te gaan staat Maleisië hoog op het lijstje!

Canada
To be honest : Canada heeft me nooit echt getrokken. Ja, Toronto lijkt me een toffe stad, maar ik ben veel meer een Amerika-meisje. Maar de laatste tijd zag ik steeds meer foto’s van West-Canada (omgeving Vancouver) en wauw, dat ziet er toch een portie mooi uit, haha! Ik denk nog steeds dat we veel eerder naar de VS zouden gaan, maar Canada is niet helemaal afgeschreven!

Zes nieuwe bestemmingen waar ik het liefst gisteren nog zou willen zijn. Helaas laat onze portemonnee dat niet toe, hoewel vakantiedagen nu meer mijn probleem is. Maar eerst gaan we dit jaar naar Zuid-Afrika en ik kan niet wachten!

Waar wil jij nog graag heen op reis?

Liefs,
Marleen

You may also like

2 reacties

  1. Gave bestemmingen!

    Japan is echt een aanrader hoor, dus zet dat land de volgende keer dat je plannen maakt extra hoog op je lijst 😉

    Wat betreft de kosten vond ik Japan trouwens best meevallen. Het vliegticket is duur, maar als je op tijd gaat plannen, hoef je niet de hoofdprijs voor overnachtingen te betalen. Eten kan ook heel betaalbaar (en lekker!). Wel is een Japan Railway-pass een aanrader als je meer van het land wilt zien en daar betaal je dan weer wel voor.

    Van de landen op jouw lijstje heb ik trouwens nog Maleisië en Chili (in combinatie met Argentinië) op mijn wish list staan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.