11x recepten die ik in onze nieuwe keuken wil maken

Yes, nog maar eventjes en dan kunnen we ons nieuwe huis in! We zijn druk aan het klussen en het begint steeds meer te lijken op alles wat we in ons hoofd hebben. Een van de dingen die we gingen aanpassen tijdens de verbouwing is de keuken. We krijgen een (hopelijk) vet mooie keuken met heel veel aanrechtblad, dus plek genoeg om leuke en lekkere dingen te maken. Zelf ben ik echt hopeloos wat koken betreft, maar ik ben wel dol op bakken (en het vooral op te eten). Via bloglovin’ verzamel ik allerlei toffe recepten van mijn favo foodbloggers en vandaag deel ik 11 recepten die ik zo snel mogelijk in onze nieuwe keuken wil maken! Nom nom! 

Chocolate-Chip & Rolf cheesecakebars van OhMyFoodness
Mijn favoriete foodblog aller tijden is Ohmyfoodness van Sabine. Zij deelt regelmatig fijne en vooral superlekkere Guilty pleasures, maar ook andere lekkere en makkelijke recepten. Daarnaast is ze vooral bekend om allerlei lekkere cheesecakes en verschijnt haar boek met 50 cheesecakerecepten eind van deze maand. Om dit te vieren is er een echt Pop-up Cheesecake Café (in mijn eigen Deventer, yes!) en daar ben ik natuurlijk van plan om heen te gaan. Het recept van Chocolate-chip & rolo cheesecakebars deelde ze nog niet zo lang geleden maar ik ben nu al fan! Deze wil ik sowieso snel gaan maken (net zoals die 50 recepten uit haar nieuwste kookboek).

BLT-salade van Chickslovefood
Ik hou echt van BLT, het is een fantastische combinatie en met dit recept van Chickslovefood heb je een originele, maar vooral hele makkelijke twist van deze klassieker op tafel staan. Voor mijn vriend laat ik waarschijnlijk de avocado weg, maar zelf lijkt deze complete me echt fantastisch. Iets wat ik in ieder geval zelf ook zou kunnen maken! 😉

Nacho’s met kip en paprika van Lekker & Simpel
Wij eten eigenlijk altijd nacho’s met gehakt (heel erg standaard, maar o zo lekker), maar deze nacho’s zien er ook wel heel erg lekker uit! Sowieso is de blog van L&S een favoriet, want ze maken echt lekkere en vooral simpele (goh) recepten die ik ook nog wel een keer zou kunnen maken. Ik krijg in ieder geval al honger van deze nacho’s!

Kip gyros bowl van Lekker & Simpel
Oehh, deze bowl ziet er zo lekker uit! Wij hebben al eerder de burrito bowl van L&S gemaakt en die smaakte goed, maar deze lijkt me zelfs nog lekkerder! Zoals je in het recept kunt lezen is het allemaal heel erg simpel en heb je er niet zo heel veel voor nodig. Nom nom!

Brownies met Tony’s Karamel-Zeezout van OhMyFoodness
Dit klinkt toch het aller-allerbeste? Ik ben dol op brownies en al helemaal verslaafd aan deze smaak van Tony’s. Het is ook alweer veel te lang geleden dat ik zelfgemaakte brownies heb gegeten, dus ik heb zo’n vermoeden dat dit recept heel erg snel in onze eigen keuken gemaakt gaat worden. Alleen die foto die bij het recept staat, O MY GOD! ♥ Ja, ik heb nu echt honger.

BBQ pulled chicken wraps van OhMyFoodness 
Ik zei al dat OhMyFoodness mijn favoriete foodblog is, toch? Ook dit recept van BBQ Pulled Chicken wraps liet het water in mijn mond lopen. Klinkt goed, toch? In eerste instantie lijkt het recept een beetje lastig, maar volgens mij valt dat echt reuze mee. Klinkt in ieder geval als een recept waar je heel erg gelukkig van wordt (ook ver buiten het BBQ seizoen).

Breakfast Burger van (jawel) OhMyFoodness
Er zijn een aantal dingen waar je me ‘s nachts voor wakker kunt maken en een van die dingen zijn burgers. Regelmatig bestel ik een fantastische burger in een restaurant en tijdens een stedentrip/vakantie probeer ik altijd naar een tof hamburgerrestaurant te gaan. Hoewel ik nog nooit een hamburger als ontbijt heb gehad, klinkt dit recept wel echt fantastisch. Wellicht wel een beetje onmogelijk om te eten, maar ach, dat zijn bijna alle hamburgers. Deze wil ik in ieder geval graag een keer (laten) maken op een luie zaterdag of zondag.

Zelfgemaakte bagels van Lekker & Simpel
Sinds onze trip naar New York vorig jaar ben ik dol op bagels en eet ik ze regelmatig. Helaas vallen de afbakbagels van de AH de laatste tijd echt zwaar tegen, dus eet ik ze minder dan ik zou willen. Met dit recept van L&S kun je de lekkerste bagels zelf maken. Klinkt goed, toch? Hoewel ik deze echt graag zou willen maken, is het wel de vraag hoe snel ik dat ook daadwerkelijk ga doen (ik ken mezelf te goed).

Fajita’s met kip uit de oven van Culy 
Tijdens onze rondreis door Mexico hebben niet overal heel erg lekker Mexicaans gegeten, maar onze laatste avond sloten we in stijl af met echt superlekkere fajita’s. Met dit recept van Culy is het én supermakkelijk om zelf te maken, maar volgens mij komt het ook aardig in de richting van onze ‘laatste avondmaal’ in Mexico. Daarnaast is dit recept ook geschikt voor als je eters krijgt, dus extra fijn!

Citroen-witte peperkip uit de oven met sommige knoflooksaus van OhMyFoodness
Oké, de kans dat ik dit recept zelf ga maken is eigenlijk vrij klein, maar lekker lijkt ‘ie me wel. Hoewel het recept me niet heel erg moeilijk lijkt, ben ik niet zo’n type die dat gaat maken. Maar wie weet duw ik een printje van dit recept mijn vriend wel eens onder z’n neus en staat dit recept straks een keertje op onze (toffe) eettafel. Who knows?! 

Eetbare cookie dough van Culy
En last, but zeker not least, home made cookie dough zonder rauwe eieren. Ik ben al meerdere keren bij Baker’s Dough in Rotterdam geweest en het lijkt me nu ook wel eens lekker om dit thuis te maken. Tel daarnaast het recept van Laura’s Bakery op voor Cookie Dough Fudge (say what?) op en ik ben een heel heel heel gelukkig mens. Nom nom!

Zo, 11 heerlijke recepten (die je overigens niet moet eten als je op dieet bent of zo) die ik snel wil gaan maken in onze nieuwe keuken! ♥ Ben je benieuwd welke andere recepten in mijn verzameling op Bloglovin’ staan? Je vindt mijn collectie hier.

Welk recept zou jij nog graag willen maken?

Liefs,
Marleen

You may also like

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.