Reizen naar plekken waar je al bent geweest

Reizen, ik ben er dol op. Wat zeg ik? Ik denk niet dat ik zonder zou kunnen. Ik vind het fantastisch om nieuwe plekken te ontdekken, mooie plaatsen te bezoeken en heel fijne herinneringen te maken. Het liefst stap ik elke maand op het vliegtuig om iets nieuws te ontdekken, maar helaas laat mijn agenda en mijn portemonnee dat niet toe. Toch heb ik het geluk dat ik regelmatig naar hele mooie plekken mag afreizen om daadwerkelijk iets van de wereld te zien. Toch zijn er een aantal plekken waar we al eens zijn geweest, maar waar ik heel graag nog eens naar terug wil. Vandaag vertel ik je alles over het ontdekken van plekken waar je al een keer bent geweest. 

Op het moment dat dit artikel online verschijnt zitten wij met ons goede gedrag in Parijs. Het is voor mij de derde keer en alle keren was ik samen met mijn vriend in de stad van liefde. De allereerste keer was toen we net een aantal maanden samen waren en de tweede keer was 4,5 jaar geleden met de jaarwisseling. Waarom zouden we dan nu voor de derde keer naar dezelfde stad willen gaan? Er zijn toch genoeg andere plekken om te ontdekken? Ja, klopt! Maar in mijn ogen leer je een stad pas echt kennen als je er óf woont of al meerdere keren bent geweest. De eerste keer bezoek je namelijk de bekende bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld Parijs de eerste keer niet verlaten zonder de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Sacre Coeur te zien. Heb je niet over de Champs Elyssee gewandeld? Dan ben je eigenlijk niet in de Franse hoofdstad geweest, dat verhaaltje. Maar leer je dan de stad echt kennen? Ben je op die manier echt onderdeel van het grote geheel en nog belangrijker: heb je echt alles gezien?

Nee, want het is simpelweg niet mogelijk. Er zijn niet genoeg uren in een dag om alles tijdens een stedentrip te ontdekken. Maar gelukkig kun je altijd nog terug! Je kunt altijd teruggaan om wel naar die kleine straatjes te gaan of om wel die leuke wijk helemaal af te struinen. Nog steeds kun je met een lijstje de stad induiken (doe ik deze keer nog steeds), maar de ‘druk’ om een niets te missen is een stuk minder waardoor je een soort van kunt gaan verdwalen en misschien wel stuit op bijzondere plekjes die de meeste mensen nooit zullen tegenkomen. Sounds good, right?

Daarnaast is het heel erg fijn om nog ergens terug te gaan om die herinneringen die je aan een bepaalde plek hebt weer op te halen. Je hebt natuurlijk altijd foto’s en herinneringen in je hoofd, maar hoe fijn kan het zijn om daadwerkelijk op de plek te zijn waar je al die herinneringen hebt gemaakt? Wij hebben hele mooie herinneringen gemaakt in Bali, Sri Lanka en Thailand en hoewel het prachtige landen zijn hebben we in principe het meeste daar wel gezien. Juist onze herinneringen aan Mexico van afgelopen voorjaar zorgen ervoor dat we het liefst morgen nog op het vliegtuig stappen om terug te gaan. We hebben zo’n fijne en mooie reis door Yucatan gemaakt dat we heel erg graag terug willen (en dat gaan we ook zeker nog een keer doen). Niet alleen om nog meer herinneringen te maken op deze plekken, maar ook om nog meer te ontdekken wat dit land te bieden heeft. Yes, je kunt zeggen dat Mexico mijn hart heeft gestolen.

Ik zei het hierboven al, tijdens een (relatief korte) vakantie of stedentrip kun je nooit alles zien. Vorig jaar had ik het geluk om naar New York te vliegen voor een week en hoewel we echt gigantisch veel hebben gedaan die acht dagen is er nog zo ontzettend veel dat we niet hebben gedaan. Ik schreef er al eens een artikel over, maar ik denk dat ik aan een jaar nog niet genoeg zou hebben. Deze stad is echt mijn favoriete plek op aarde en ik zou zo graag weer onderdeel zijn van deze wereld op zich. Iemand nog wat geld over voor een vliegticket? Desnoods slaap ik op een bankje in Central Park. 😉

Ga jij graag naar plekken waar je al bent geweest? Welke plek zou jij heel graag nog een keertje willen bezoeken?

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.