Dingen die ik nog in New York wil gaan doen

Het is precies een jaar geleden dat ik in New York was. Nog bijna elke dag wenste ik dat ik terug was en ik hou aanbiedingen angstvallig in de gaten. The city that never sleeps heeft een verpletterende indruk op mij achtergelaten en ik kan niet wachten op het moment dat ik weer nieuwe indrukken op mag doen. Natuurlijk hebben we de meeste bekende bezienswaardigheden al eens bezocht, maar alsnog heb ik een lijstje met dingen die ik in deze fantastische wereldstad zou willen doen. Ga je gezellig mee?

Naar de top van The One World Trade Centre
Hoewel ik het niet echt bewust heb meegemaakt, weet ik wel veel van de aanslagen van 9/11 op de Twin Towers. Sinds een aantal jaren staat er nu een nieuwe, enkele toren die straalt aan de skyline van NYC. Tijdens onze trip vorig jaar hebben we wel op de top van het Empire State Building en Top of the Rock gestaan, maar we hebben het One World Trade Centre overgeslagen. Die staat nu bovenaan mijn lijstje.

9/11 Museum
Tijdens onze trip hebben we wel het 9/11 Memorial bezocht, maar zijn we niet het museum in gegaan. Ik heb er niet echt spijt van, maar had het graag willen zien. Gelukkig gaan we sowieso nog een keertje (en hopelijk nog heel vaak daarna, haha), dus de volgende keer bezoeken we het museum echt!

Een wedstrijd van de Yankees bijwonen
Ik ben dus helemaal geen sportliefhebber. Ik sport nooit (moet ik eigenlijk wel doen, maar dat is weer een ander verhaal), ga echt zelden naar een sportwedstrijden en als het op televisie is mijd ik dat met een grote boog (de afgelopen weken waren geen feestje voor mij met de olympische spelen). Toch zou ik wel heel graag naar een honkbalwedstrijd van de Yankees willen gaan. Volgens mij is dat gewoon een hele happening en moet je dat gewoon een keertje gedaan hebben en gezien hebben. Inclusief grote handschoen met zo’n vinger natuurlijk!

Een middag relaxen in Central Park
Ik hoop dat onze volgende keer in New York rondom de zomer zal zijn. Mei of september lijkt me echt een heerlijke maand om daar dan te zijn en dat het dan perfect weer is om een hele middag of zelfs een hele dag in Central Park rond te hangen. Een beetje wandelen, een bek lezen op het gras of simpelweg gewoon mensen kijken. Klinkt helemaal als de perfecte dag!
Hetzelfde geldt eigenlijk voor de High Line. Dit is een prachtig stuk park dat dwars door de stad loopt op oude metrolijnen. Aangezien wij in de winter deze route liepen was het niet echt geschikt om hier wat langer door te brengen, maar dit is in de zomer natuurlijk perfect!

Een tweede musical bezoeken op Broadway
Hoewel we al naar een Broadwayshow zijn geweest vorig jaar, willen we heel graag naar een andere show. Chicago was leuk, maar wel een beetje een tegenvaller en we hopen dat de volgende musical wel een stuk leuker gaat zijn. Hopelijk draait tegen die tijd Aladin nog of een andere grote productie!
Iets wat we ook nog graag voor een tweede keer willen doen is de opnames van Jimmy Fallon bijwonen. Gratis en heel erg leuk om te doen!

Een dagje of twee naar Washington
Vanuit New York ben je binnen een paar uur met de bus in de hoofdstad van de Verenigde Staten: Washington D.C. Ook deze stad staat nog hoog op mijn verlanglijstje om eens te bezoeken en is natuurlijk perfect te doen met een week (of langer natuurlijk) in New York! Een bezoekje aan het Capitool en het Witte Huis mogen dan natuurlijk niet ontbreken.

Plaatselijke dingen eten
Een tijdje geleden verscheen hier al een foodbucketlist online en daar stonden ook een aantal dingen in New York op, zoals cronuts eten bij Dominque Ansel en Cheesecake bij Junior’s! Jummie!

Genoeg dingen om te doen bij een volgende trip naar New York en ik kan niet wachten om deze dingen daadwerkelijk te gaan doen en te bezoeken!

Ben jij al eens in New York geweest?

Liefs,
Marleen

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.