Mijn foodbucketlist: where to eat what

Ik ben dol op lijstjes én dol op eten. Tijd voor een lijstje met dingen die ik nog graag zou willen eten en waar ik ze zou willen eten. Over de hele wereld zitten restaurantjes, cafeetjes of winkels waar je wereldberoemde dingen kunt kopen en een aantal van die plekken staan ook op mijn lijstje. Bon appetit! 

Macarons bij Ladurée (Parijs)
Ik weet dat ze op meerdere plekken op de wereld zitten, maar de volgende keer dat ik in Parijs ben wil ik graag macarons gaan proeven bij Ladurée. De winkels zien er sowieso al uit als een traktatie op zich, maar de macarons zijn bijna onmogelijk nog mooier. Ook al ben je er waarschijnlijk een vermogen voor kwijt, ik ga daar ooit een paar macarons halen.

Cronut bij Dominique Ansel (New York)
Een paar jaar geleden was de ‘cronut’ al overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, maar de combinatie van croissant en donut (helemaal perfect, toch?) komt officieel uit New York en is bedacht bij een hele toffe bakkerij, namelijk Dominique Ansel. Ze verkopen er ook andere fantastische gebakjes, maar ze zijn vooral beroemd voor de cronut en die wil ik graag tijdens ons volgende tripje naar NY gaan proeven.

New York Cheesecake bij Eileen’s of Junior’s (New York)
En als we dan toch in New York zijn (was het maar zo’n feestje), wil ik gelijk een echte New York Cheesecake gaan eten. I love cheesecake en waar kun je dat beter eten dan in New York zelf? Ik zou graag naar Junior’s gaan, maar door de City Guide van Ohmyfoodness ben ik ook erg benieuwd naar Eileen’s cheesecake! Beide staan dus zeker op mijn lijstje!

Hoeked doughnuts (Antwerpen)
Wist je al dat ik dol ben op donuts? Daar kun je mij ‘s nachts echt voor wakker maken, ik ben er altijd voor in. In Antwerpen zit een zaakje waar je vierkante donuts kunt scoren. Count me in! De donuts zien er echt als kunstwerkjes uit (tip: volg ze op Instagram) en ik kan niet wachten om ze te proeven. Deze hotspot staat op mijn verlanglijstje van 2018.
Andere spot voor donuts: Sinds kort heeft Den Haag een eigen foodhall (Minglemush) en daar is ook Don Brûlée gevestigd, een spot waar je een combinatie van een donut met crème brûlée kunt halen. Klinkt helemaal fantastisch! 

Wafels/Pancakes bij IHOP (Verenigde Staten)
Ik ben niet zo’n hele fan van pannenkoeken (eigenlijk helemaal niet), maar wel af en toe van pancakes bij het ontbijt en natuurlijk altijd wafels. Ik zou het graag eens als een overdreven uitgebreid ontbijt willen eten bij IHOP in de Verenigde Staten. Ik krijg er nu al helemaal honger van.

Champagne (Frankrijk)
Ik ben niet zo’n alcoholdrinker, maar van een glaasje ‘bubbels’ hou ik wel. Het lijkt me heel erg leuk om een weekendje naar de Champagnestreek te gaan. Sowieso is de omgeving daar prachtig, maar ook om natuurlijk wat glaasjes te proeven! Yes, dat lijkt me wel wat!

Een ijsje bij Amorino (Praag)
In Budapest heb ik al het meest mooie ijsje gegeten (Gelarto Rosa), maar in Praag kunnen ze er ook wat van. Helaas was het afgelopen november te koud om echt te kunnen genieten van een ijsje, maar de volgende keer wil ik graag bij Amorino’s een prachtig ijsje gaan eten, inclusief mooie macaron natuurlijk!

En verder…
… wil ik ook graag Mexicaans eten (vooral nacho’s) gaan eten in Mexico (streep ik in april af), echte loempia’s in Vietnam (♥) en tapas in Spanje. Ja, ik heb nu echt honger, haha!

Waar zou jij nog graag willen eten? Heb jij nog hotspots die je graag zou willen proberen? Laat dan een berichtje achter in de reacties, want mijn lijstje is natuurlijk nooit lang genoeg!

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.