Mijn ultieme travel bucket list #2

Een van de eerste artikelen die ik schreef was mijn ultieme travel bucket list. Ik mag mezelf ongelofelijk gelukkig prijzen dat ik alleen dit jaar al twee fantastische bestemmingen heb mogen afstrepen. In februari/maart was ik in de mooiste stad ter wereld (zonder te overdrijven) en afgelopen zomer maakten we een fantastische rondreis door Thailand. Dit zorgde ervoor dat ik ben gaan nadenken over nieuwe bestemmingen waar ik nog heel graag heen zou willen (en dat zijn er heeeeeel veeeeeel ;)). Ik maakte een selectie van 5 bestemmingen, die we in gedachten hebben voor de zomer van volgend jaar.  Reis je (in gedachten) mee? 

NB: Ik had gehoopt dat ik vandaag het interview met Sophie Jackson online zou kunnen hebben, maar helaas is dat door tijdgebrek (o.a. wegens het inpakken van mijn koffertje) niet gelukt. Die hebben jullie natuurlijk nog tegoed (tot volgende week zondag bijvoorbeeld ;)). 

Mexico & Guatemala
In mijn vorige bucketlist stond Mexico al genoemd en ik wil er nog steeds ongelofelijk graag heen. Afgelopen zomer heb ik echter ook veel inspiratie opgedaan voor Guatemala en wat blijkt? Die landen liggen naast elkaar! Ha. De prachtige foto’s van Mexico zorgen ervoor dat ik het liefst vandaag op het vliegtuig wil stappen, maar de foto’s van Guatemala (en de verhalen van een andere reiziger op Koh Tao) hebben er voor gezorgd dat ik daar nu heel graag een rondreis door beide landen van wil maken. Daarnaast ben ik, mede door mijn coffee master, ook veel bezig geweest met regio’s in Guatemala en nu wil ik dat eigenlijk gewoon met eigen ogen zien, haha.

Jordanië & Israel
Eerlijk gezegd heb ik nooit gedacht om hier heen te gaan, maar heb je serieus wel eens gezien hoe mooi het daar is? Van de Dode zee (waar je heerlijk kunt drijven) en de Verborgen Stad tot bruisend Tel Aviv.. Sinds ik deze landen heb ontdekt neus ik stiekem af en toe een beetje op Pinterest voor inspiratie. We zijn dus al druk bezig met onze vakantie voor volgend jaar, dus wie weet streep ik deze bestemmingen volgend jaar wel af!

Costa Rica
Nog zo’n land waar ik eerst nooit zoveel mee had, maar nadat mijn vriend ongelofelijk enthousiast werd kan ik niet anders zeggen dat ook dit land mij fantastisch lijkt. Ik heb ook van verschillende mensen om me heen gehoord dat ze een reis hierheen aan het plannen zijn, dus het land wordt steeds populairder. Volgens mij is dit echt zo’n land met prachtige natuur en cultuur waarin je je zeker een paar heerlijke weken in kunt onderdompelen. Eigenlijk wil je alleen al voor de leuke en vrolijke luiaards hierheen, ha!

Interrailen door Europa
Natuurlijk zul je bij zo’n trip naar verschillende steden gaan en kun je in principe alle kanten op. Stedentrippen is nog altijd mijn favoriete soort vakantie en het lijkt me fantastisch om zoveel verschillende steden in zo’n korte periode te bezoeken. Natuurlijk hebben we al naar routes gekeken en mochten we dit gaan doen zullen we in ieder geval niet Wenen, Praag, Venetië en Lissabon overslaan. Daarnaast zou ik denk ik ook zeker in Barcelona en Madrid willen stoppen en ach, onder het mom van als we er toch zijn: Nice. Gewoon omdat het kan. 😉

West USA
Deze bestemming staat denk ik helemaal bovenaan ons lijstje en het scheelde niet veel of we hadden drie weken geleden de vliegtickets geboekt. Helaas waren de vliegtickets ontzettend snel uitverkocht (voor die prijs in ieder geval), dus we zijn af en toe de aanbiedingen nog aan het zoeken. Het liefst willen we een rondreis waarbij we willen beginnen in San Francisco en via Las Vegas, Death Valley, Yosemite National Park, de Grand Canyon eindigen in Los Angeles (of andersom, mag ook). Na New York ben ik verliefd geworden op de VS en ik zou zo graag nog andere plaatsen en gebieden willen verkennen. Fingers crossed dat we dat volgend jaar mogen doen.

Nou, zoals je kunt zien hebben we nog genoeg landen die we graag willen bezoeken. Helaas hebben we geen geldboom op het balkon, maar als iemand een donatie wil doen staan we daar natuurlijk voor open!

Welke bestemming dat er bovenaan jouw bucketlist?

Liefs,
Marleen

You may also like

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.