Film: Beauty and the Beast

Een van mijn favoriete sprookjes, zeg maar gerust mijn favoriete sprookje, is Belle en het Beest. Ik vond de Franse live-action film La Belle et la Bête prachtig en ook heb ik ongelofelijk genoten bij de musical die hier in Nederland draaide vorig jaar. Toen bekend werd dat er nieuwe grotere film zou komen was ik, net als vele anderen helemaal door het dolle heen. Afgelopen woensdag ging ik naar de ladies night en mocht de film als één van de eerste in Nederland zien. Lees snel verder om te lezen wat ik van de film vond! 

Ik ben niet zo goed in het recenseren van een film. Nog minder dan bij een boek let ik echt op technische dingen maar geniet ik vooral wat er voor me afspeelt. Ook bij Beauty and the Beast heb ik vooral genoten en mijn ogen uitgekeken bij alle prachtige scènes die de film kent. Tijdens het kijken zijn er wel een aantal dingen opgevallen die ik graag met jullie wil delen (zonder spoilers natuurlijk!).

Allereerst, Belle! Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n grote fan van Emma Watson. Ik heb de Harry Potter-films nooit gezien en heb niet zo veel met haar. Ik zou zo ook niet weten wie wel een goede Belle zou spelen, maar ik had niet verwacht dat ik fan van Emma zou zijn in deze rol. Dat was ik echter wel! Ze was echt perfect! Emma speelde de rol alsof deze op haar lijf was geschreven en tilde de film echt naar een nieuw level, die je misschien met een andere actrice niet gehad zou hebben. Ze was lekker goed gebekt op de juiste momenten, maar ook lief en dromerig op andere momenten. Simpelweg fantastisch!

Over een andere acteur die zijn rol ‘subliem’ speelde was Luke Evans, die Gaston speelde. Sowieso is hij een feestje om naar te kijken (die man is goddelijk knap!), maar hij was ook een hele leuk Gaston. Net als de figuur uit de tekenfilm was hij arrogant, maar wel op een nog steeds fijne manier om naar te kijken. Ik vond het ook echt jammer dat hij uiteindelijk sterft.

Gaston is lekker grappig en zorgt voor veel lachmomenten in de film. Maar hij is niet de enige die voor humor zorgt. LeFou, Gastons trouwe hulpje is echt de grappenmaker van de film. Van te voren was al duidelijk dat hij homoseksueel in de film zou zijn en dit zorgde voor hilarische momenten. Ook de relatie tussen Belle en het beest heeft mooie momenten. Natuurlijk weet Belle regelmatig een geweldig weerwoord te geven, maar ook het beest is niet op zijn mondje (nou ja, je kunt het niet echt een mondje noemen natuurlijk) gevallen.

Ondanks dat de film een verfilming is van een tale as old as time en het heel veel bekende momenten bevat is het ook weer een hele nieuwe film op zich. Het hele verhaal begint al heel anders en je krijgt extra informatie. Zo kom je er bijvoorbeeld achter wat er met Belle’s moeder is gebeurd. Ook zijn er nieuwe liedjes toegevoegd (die echt fantastisch zijn) en hebben sommige personages een soort make-over gehad zodat het ook bij de tijd van nu past (zoals LeFou).

Het enige minpunt aan de film vond ik dat sommige shots heel vaag waren. Misschien komt dit doordat de film op het grote doek werd afgespeeld en ik ga ‘m zeker een keertje (wat zeg ik, wel tien keer) thuis bekijken, maar tijdens shots van een grote ruimte was het beeld heel erg vaag. Dit vond ik heel erg jammer en deed ook behoorlijk zeer aan je ogen. Desondanks was het een feestje om naar te kijken en ik kan niet wachten om de film voor de tweede en derde keer te kunnen kijken! Misschien ga ik nog wel een keertje naar de bioscoop.

Ben jij van plan om Beauty and the Beast snel te gaan kijken of heb je ‘m al gezien?

Liefs,
Marleen

PS Mocht je net als ik niet genoeg kunnen krijgen van de fijne trailer, you’re welcome… 😉 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.