Films uit 2016 die ik nog wil zien

Vorige las ik op een van de vele boekenblogs die ik lees (oeps, ik weet niet meer welke het is!) een artikel met daarin boeken uit 2016 die zij nog wilde lezen. Ik vond het een erg leuk idee voor een artikel, maar veel boeken uit 2016 heb ik al gelezen of staan al op mijn TBR. Daarom maakte ik een lijstje met films uit 2016 die ik nog wil kijken.

‘Vroeger’ was ik echt een filmkijker. Ik ging regelmatig naar de bioscoop en keek ook thuis vaak genoeg een film. Helaas heb ik de laatste maanden amper een film gezien. De laatste keer dat ik naar de bioscoop ben geweest kan ik me niet meer herinneren en de momenten dat ik spontaan een film heb aangezet zijn op een hand te tellen. Ik kijk liever een serie of lees een leuk boek. Toch zijn er het afgelopen jaar heel wat films verschenen die mij erg tof lijken. Tijd om deze even op een rij te zetten!

Animatiefilms
Ik ben dol op animatiefilms! Ik kan de disneyfilms steeds weer opnieuw kijken (Frozen en Tangled zijn echt favoriet) en ook films zoals de Minions, The Secret Life of Pets, Home en Zootropolis vind ik geweldig! In 2016 verschenen er ook wat animatiefilms in de bioscoop die ik helaas nog niet gezien heb. Zo staat Sing echt heel hoog op mijn lijstje en ik hoop dat mijn vriend nog snel mee naar de bios wil. Ook Vaiana (of Moana) lijkt me echt tof. O en ken je Storks al? Hij lijkt me zo grappig!

Romantiek en drama
Naast allerlei leuke animatiefilms kijk ik ook heel graag een goed drama. Zo lijkt The Danish Girl mij een hele mooie film en die wil ik nog heel graag kijken. Ik heb de film maar gelijk gereserveerd bij de bibliotheek anders komt het er nooit van! Eddie Redmayne is echt een steengoede acteur en ik ben heel benieuwd hoe hij hier een vrouw neer heeft gezet. Een ander drama waar ik naar benieuwd ben is The light between oceans. Mijn tante en moeder waren erg enthousiast over het boek en als zij het een goed verhaal vinden, ben ik gelijk nieuwsgierig! Misschien eerst het boek lezen?

The boss is dan wel geen drama, maar toch zeker een film die ik nog graag wil kijken. Ik ben een groot fan van Melissa McCartney (heb jij Identity Thief, Heat of Spy al gezien?) en wil al haar films zien! Geen idee waarom ik niet naar de bios ben geweest toen deze film draaide. Een film die ook nog op mijn lijstje staat is Mother’s Day. Films waarbij een heel blik bekende mensen is losgetrokken (denk aan Valentine’s Day en New Year Eve) zijn toch altijd wel heel erg leuk om te kijken. Films waar je niet teveel van hoeft te verwachten maar die wel voor twee uurtjes plezier zorgen.

En de film waar ik echt het meest naar uitkijk is La la land. Dit film heeft zoveel goede reacties gehad (wat ik dus niet echt had verwacht) en iedereen is razend enthousiast. Door de drukte van de feestdagen en tentamens is het er helemaal bij ingeschoten om een tripje naar de dichtstbijzijnde bioscoop te maken, helaas! Snel gaan kijken!

Mag ik iets bekennen? Ik heb de Bridget Jones films nooit gezien. Vraag me niet waarom maar ik heb ze gewoon nooit gekeken. Toch wil ik het derde deel, Bridget Jones Baby, wel graag zien. Nou ja, nadat ik de eerste films heb gezien dan.

Thrillers? Kom maar door!
Films waar ik echt van kan genieten zijn een thrillers op zijn tijd. De beste films die ik heb gezien zijn vaak toch wel thrillers. Ik ben dus ook nieuwsgierig naar Money Monster (al heb ik daar niet al te goede reacties over gehoord) en The Shallows. Die laatste is misschien meer een horrorfilm, waar ik dan weer een grote afkeer voor heb, maar ik heb een soort crush op Blake Lively, dus om haar geef ik deze film zeker een kans.

Little bit of fantasy
Ik ben dus fan van films, maar de fantasie-afdeling sla ik meestal over. Films met actiehelden en dergelijke, zoals Superman en Spiderman, heb ik niet gezien (en ben het ook niet van plan), maar de film Suïcide Squad lijkt me dan wel weer tof. Misschien door de verwijzing naar de personages uit de serie Arrow, maar ik ben best nieuwsgierig naar deze film.

The legend of Tarzan is niet direct een fantasiefilm maar past hier denk ik wel goed onder. Ik hou van live-action (Jungle Book was bijvoorbeeld echt heel erg goed) en deze versie van Tarzan wil ik ook zeker kijken!

Een film die op de rand van 2016 in de bioscoop verscheen is Passengers. Alleen al voor de hoofdrolspelers wil ik de film al zien, maar het verhaal lijkt me ook heel erg tof. Het lijkt een beetje op de setting van boeken als Eenzaam en extreem ver weg en dat boek vond ik leuk! Misschien kan ik nog last-minute naar de bioscoop gaan?

Nog een bekentenis: Alice in Wonderland (de live-action film) heb ik ook nog nooit gezien. Maar toen ik twee weken geleden het boek Harteloos keek, werd ik ook erg benieuwd naar deze film van Tim Burton. Als ik dan toch bezig ben kan ik gelijk het vervolg Alice Through The Looking Glass kijken toch?

Welke film moet ik volgens jou echt gaan kijken?

Liefs,
Marleen

You may also like

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.