Stuur een kerstkaartje (naar een eenzame oudere)

Een van de leuke dingen aan kerst is het krijgen en versturen van kerstkaarten. Helaas worden de postzegels elk jaar duurder, dus steeds minder mensen nemen de moeite om daadwerkelijk wat kaartjes op de post doen. Jammer, maar heel begrijpelijk! Een aantal jaar geleden lagen er bijna elke dag een handjevol kaartjes in de bus en nu heb je geluk als je in totaal een handvol kaartjes krijgt. Nog steeds vind ik het leuk om kaartjes te sturen dus ik ben dit jaar zeker van plan om ook wat kaartjes op de bus te doen. Dit jaar ga ik het alleen net iets anders doen!

Er zijn nog steeds een aantal mensen die van mij (ons) een kerstkaartje zullen ontvangen. Ik heb nu al gelijk zin om allerlei lieve teksten op de kaartjes te schrijven! Ik heb wel besloten om selectief naar mijn adressenlijstje te kijken. Van een aantal mensen weet ik dat zij niet zoveel om kerstkaartjes geven en ze waarschijnlijk toch snel in de prullenbak gooien dus daar gaat dit jaar geen kaartje heen.

Daarnaast wil ik dit jaar iets speciaals doen. Vorig jaar organiseerde Shifra van de blog A Cup of Life de actie Post a Smile. Hiermee riep ze mensen op om kaartjes te sturen naar de eenzame ouderen in Nederland. Samen met mijn moeder stuurden we 4 kaartjes en wat was het leuk! Shifra maakte een leuke after movie en ze ontving zoveel lieve en leuke kaartjes! Helaas organiseert Shifra dit jaar niet opnieuw Post a Smile, maar ik kwam iets anders tegen op de blog Christmaholic!

Op deze blog (die dus helemaal bol staat van kerst) werd een artikel gedeeld met acties die je dit jaar met kerst voor een goed doel kunt doen. Een daarvan was een kaartje sturen naar het Nationaal Ouderenfonds. Dit kaartje komt dan terecht bij een oudere die tijdens de kerstdagen alleen is. Een geweldig initiatief waar ik dit jaar een kaartje voor wil sturen. Dit initiatief is in samenwerking met PostNL. Wil je meer informatie? Op de blog van Christmaholic vind je er van alles over!

Ik ga in ieder geval dit jaar een leuk kerstkaartje sturen naar een van de vele eenzame ouderen die Nederland helaas heeft. Doe jij ook mee? Je kunt het kaartje sturen naar: Nationaal Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD, Bunnik.

Liefs,
Marleen

You may also like

2 reacties

  1. Hallo Marleen,

    Ook ik heb weer 2kaartjes verstuurd. Het geeft een goed gevoel om zoiets te doen. Vond het vorig jaar ook al een mooi gebaar.Hoe leuk is het om post te krijgen. Hoop dat velen ons zullen volgen.

    Lieve groetjes Herma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.